'HTC One M9 en Samsung Galaxy S6 Edge moeilijk te repareren'

08-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zowel de nieuwe HTC One M9 als de Samsung Galaxy S6 Edge zijn beide bijzonder moeilijk te repareren wanneer een defect of beschadiging optreedt.

Uit onderzoek van het Amerikaanse iFixit, die bekend staat om haar handleidingen hoe smartphones gedemonteerd kunnen worden, blijkt dat het zeer complex is om de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge en de HTC One M9 te kunnen demonteren en te repareren. De HTC One M9 krijgt een score van slechts een 2 op een schaal van 10, de Galaxy S6 Edge doet het met een score van een 3 op een schaal van 10 niet veel beter.

De Samsung Galaxy S6 Edge scoort 4 sterren in de review van GSM Helpdesk
Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge
Wie de Samsung Galaxy S6 Edge wil repareren loopt grote risico's bij het openen van het toestel. Zowel het beeldschermpaneel als de achterzijde kunnen onherstelbaar beschadigd raken wanneer de smartphone geopend wordt voor reparatie. Dit wordt vooral veroorzaakt door de sterke lijm die Samsung gebruikt om het complete toestel te verlijmen.

Ook het vervangen van de accu brengt grote risico's met zich mee omdat de accu zich tegen de achterzijde van het beeldscherm is geplaatst en ook het moederbord gevaarlijk dicht tegen de accu aan zit. De kans om het beeldscherm en het moederbord te beschadigen is daarbij zeer groot.

Door het gebogen beeldscherm is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge nauwelijks tot niet te vervangen, zo concludeert iFixit.

De HTC One M9 scoort 3,5 uit 5 sterren in de review van GSM Helpdesk
HTC One M9

HTC One M9
Wie dacht dat de Samsung Galaxy S6 Edge al moeilijk te repareren was, komt bedrogen uit. De HTC One M9 scoort een nog lagere beoordeling. Dit komt omdat het beeldscherm feitelijk de 'cover' van de smartphone is. De HTC One M9 heeft een volledig metalen uni-body behuizing. Dat maakt het toestel erg stevig, maar de enige ingang naar de onderliggende componenten is via het beeldscherm.

Om bijvoorbeeld bij de accu te kunnen komen moet het gehele beeldscherm uit de smartphone gehaald worden. De accu blijkt daarnaast stevig verlijmd te zijn op het moederbord en het vervangen van de accu levert nagenoeg gegarandeerd schade aan het moederbord op.

Ook beeldschermreparatie blijkt bijzonder lastig in de HTC One M9. Hoewel het beeldscherm de 'toegangspoort' tot het toestel is, moet de HTC One M9 nagenoeg geheel uit elkaar gehaald worden om het beeldscherm te kunnen vervangen en een nieuw beeldscherm aan te kunnen sluiten op het moederbord. Dat levert wederom veel kans op extra schade op.

HTC One M9 en Samsung Galaxy S6 Edge
Zowel de HTC One M9 als de Samsung Galaxy S6 zijn de twee 'paradepaardjes' van HTC en Samsung. De HTC One M9 wordt gekenmerkt door een prachtige 'full-metal' uni-body behuizing, een 5 inch groot Full HD beeldscherm, een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor, 3 gigabyte werkgeheugen, 32 gigabyte opslagcapaciteit en een 20-megapixelcamera.

De Samsung Galaxy S6 Edge is vanwege haar gebogen 5,1 inch grote QHD beeldscherm eveneens bijzonder op het gebied van vormgeving. Onder de motorkap kan Samsung's eigen Exynos 7 octa-core processor gevonden worden, eveneens een 64-bit processor die nu bekend staat als de snelste smartphone processor in de markt. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft verder ook 3 gigabyte aan werkgeheugen, 32, 64 of 128 gigabyte aan opslagcapaciteit en een 16-megapixelcamera.

Meer informatie
Een volledig overzicht van alle specificaties, prijzen en een volledig nieuwsoverzicht over de HTC One M9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One M9 overzichtspagina. Daarnaast heeft GSM Helpdesk ook een uitgebreide review over de HTC One M9 beschikbaar.

Datzelfde geldt ook voor de Samsung Galaxy S6 Edge. Op de uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge overzichtspagina zijn alle specificaties, prijzen en een volledig nieuwsoverzicht verzameld. Daarnaast heeft GSM Helpdesk ook een uitgebreide review over de Samsung Galaxy S6 Edge beschikbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie