HTC One M9+ officieel - Vooralsnog niet voor Nederland

08-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft vandaag zoals verwacht de ondertussen veel besproken HTC One M9+ gepresenteerd, een uitgebreidere en grotere uitvoering van de HTC One M9. Op dit moment is nog niet bekend of HTC de One M9+ ook in Nederland zal gaan uitbrengen.

Al weken gingen geruchten dat HTC vandaag een grotere en uitgebreidere uitvoering van haar HTC One M9 zou gaan presenteren en het geruchtencircuit bleek het inderdaad bij het juiste eind te hebben. Zojuist heeft HTC in China de ondertussen veel besproken HTC One M9+ officieel onthuld.

HTC One M9+ officieel gepresenteerd in China
HTC One M9+ officieel gepresenteerd in China

De HTC One M9+ is - zoals de naam eigenlijk al aangeeft - groter dan de normale HTC One M9. Volgens de nu beschikbare informatie heeft het toestel een 5,2 inch groot beeldscherm, 0,2 inch groter dan het beeldscherm van de normale One M9. Het grootste verschil is echter de beeldschermresolutie. De 'normale' One M9 heeft 'slechts' een 1080p Full HD beeldschermresolutie terwijl de One M9+ een QHD / 2K beelschermresolutie heeft. Daarmee ligt de beeldschermresolutie van de HTC One M9+ 1,8 keer hoger dan de beeldschermresolutie van de normale One M9.

Verder is ook in het design een opvallend verschil zichtbaar. Onder het beeldscherm is de speaker gesplitst. In het midden tussen de twee onderste speakers is een fysieke home-toets zichtbaar. Deze heeft HTC al lange tijd niet meer toegepast, maar gebruikt deze nu om een reden. In de home-toets is namelijk een vingerafdrukscanner verwerkt.

Een andere opvallend verschil is te zien in de camera aan de achterzijde. In plaats van een vierkante camerabehuizing heeft de One M9+ een ronde camerabehuizing. Net als bij de normale HTC One M9 is de HTC One M9+ uitgerust met een 20-megapixelcamera. boven de cameralens is nog een tweede cameralens zichtbaar, waarmee het toestel beschikt over een 'duo-camera' voor extra detail en diepte in foto's.

De vandaag gepresenteerde uitvoering van de HTC One M9 wordt aangedreven door een 64-bit MediaTek Helio X10 processor en is voorzien van 3 gigabyte aan werkgeheugen. Voorts heeft de One M9+ een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte en een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte.

Het is momenteel de grote vraag of de HTC One M9+ ook in Europa en Nederland op de markt zal komen. Hoewel in het geruchtencircuit eerder al werd gesproken over een Aziatische en een Westerse uitvoering, lijkt het erop dat HTC in Europa vooral wil focussen op haar HTC One M9. HTC heeft hierover zelf nog geen duidelijkheid gegeven.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie