LG onthult bijzondere camera's voor de LG G4

09-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Stukje bij beetje is LG bezig om diverse onderdelen voor haar nieuwe LG G4 op voorhand al te presenteren. Hoewel de LG G4 zelf pas op 28 april gepresenteerd gaat worden, heeft LG zojuist al de cameramodules die in de LG G4 gebruikt worden onthuld.

De verwachte LG G4, die op 28 april door LG gepresenteerd gaat worden, krijgt een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Dat blijkt uit een nieuw persbericht dat LG zojuist heeft uitgestuurd. Het is alweer het derde detail van de LG G4 dat LG voortijdig heeft gepresenteerd. Eerder deze week onthulde LG al details over de nieuwe LG UX 4.0 interface voor de LG G4 en vorige week presenteerde LG al een nieuw 5,5 inch groot QHD beeldscherm voor de LG G4.

8-megapixel frontcamera (links) en 16-megapixel cameramodules met groot diafragma (rechts) voor de nieuwe LG G4
8-megapixel frontcamera (links) en 16-megapixel cameramodules met groot diafragma (rechts) voor de nieuwe LG G4

De LG G4 gaat er qua camera behoorlijk op vooruit ten opzichte van de huidige LG G3, zo blijkt uit de gegevens die LG vandaag heeft gepubliceerd. De camera in de LG G4 wordt vooral bijzonder vanwege haar diafragma. Met een diafragma van f / 1,8 kent de camera in de LG G4 straks het grootste diafragma dat ooit is toegepast in smartphones.

Volgens LG is de nieuwe cameramodule die in de LG G4 toegepast gaat worden in staat tot 80 procent meer licht te vangen dan de camera die in de LG G3 gebruikt wordt. Doordat de camera meer licht opvangt, is de camera in staat ook onder donkerdere omstandigheden scherpe foto's te schieten en kan de camera werken met een kortere sluitertijd zodat foto's van snel bewegende objecten ook scherp blijven.

Het is volgens LG een flinke uitdaging om een smartphonecamera te ontwikkelen met een groot diafragma zoals de camera die in de LG G4 gebruikt gaat worden. Op de eerste plaats moet de module zeer compact blijven om in de behuizing van een smartphone te passen. Bij een groter diafragma ontstaat ook het probleem dat lensfouten sneller zichtbaar worden. Omdat alles op een dermate kleine schaal geproduceerd moet worden is de productie van de camera van de LG G4 een complex proces.

In haar persbericht rept LG met geen woord over de eventuele aanwezigheid van optische beeldstabilisatie, zoals dit wel aanwezig was in de camera's van de LG G2 en de LG G3. De camerasensoren van de LG G2 en LG G3 konden min of meer vrij bewegen in hun behuizing waarmee de camera in staat is fysieke bewegingen tijdens het fotograferen en filmen optisch te corrigeren. Het lijkt erop dat LG deze techniek niet meer toepast in de cameramodule voor de LG G4 en dit 'gemis' ondervangt met een groter diafragma waardoor een kortere sluitertijd nodig is bij het maken van foto's en bewegingsonscherpte sowieso al minder snel optreedt.

Naast de bijzondere 16-megapixelcamera aan de achterzijde, krijgt de LG G4 aan de voorzijde een 8-megapixel frontcamera voor het maken van selfies en natuurlijk voor videogesprekken. Volgens LG is het de hoogste resolutie camera die het bedrijf ooit heeft toegepast aan de voorzijde van haar smartphones. De front-camera is voorzien van een speciaal infraroodfilter die zorgt voor meer natuurlijke en nauwkeurige kleuren.

Al maanden wordt gespeculeerd over de LG G4 en ondertussen is ook al een goed beeld te schetsen bij de nieuwe high-end smartphone van LG die de huidige LG G3 moet gaan opvolgen. Eind maart lekte zelfs onderstaande live-foto's uit waarop de LG G4 in het echt te zien is.

LG G4 verschijnt voor het eerst voor de camera
Eerste live-foto's van de LG G4

De LG G4 zal naar alle waarschijnlijkheid aangedreven worden door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 810 processor, een 'big.LITTLE' octa-core processor bestaanden uit een 2,0 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Daarbij heeft de LG G4 waarschijnlijk 3 gigabyte aan werkgeheugen en mogelijk 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Het beeldscherm van de LG G4 meet naar verwachting een diameter van tussen de 5,5 inch en krijgt - net als de huidige LG G3 - een QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels) al wordt ook enigszins rekening gehouden met een 3K beeldschermresolutie. Verder is de LG G4 - zoals vandaag bevestigd - uitgerust met een 16-megapixelcamera met een extra groot diafragma.

De LG G4 wordt op 28 april gelijktijdig in Parijs, Londen en New York gepresenteerd. Het toestel zal vervolgens naar verwachting binnen enkele dagen tot weken na haar introductie al in de winkels komen te liggen. Meer informatie over- en alle specificaties van de LG G4 zijn verzameld op onze uitgebreide LG G4 overzichtspagina.

Hebben?
Wilt u als eerste rondlopen met de nieuwe LG G4? Meld uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een notificatie per e-mail zodra de LG G4 in Nederand in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10