Samsung topman bevestigt productieproblemen Samsung Galaxy S6 Edge

09-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Morgen breekt de grote dag aan voor Samsung. Vanaf morgen gaan Samsung's nieuwe flagship-smartphones, de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge wereldwijd in de verkoop. Voor Samsung is het een spannende tijd. Het bedrijf heeft namelijk te kampen met productieproblemen rondom haar Samsung Galaxy S6 Edge, zo heeft nu ook Samsung topman J.K. Shin bevestigd.

Morgen breekt voor zowel Samsung als voor miljoenen consumenten een grote dag aan. Morgen zullen namelijk de nieuwe Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge wereldwijd in de verkoop gaan. Voor Samsung zal de release van beide toestellen een flinke uitdaging met zich mee brengen. Samsung probeert namelijk aan de grote vraag naar het toestel te voldoen, terwijl het bedrijf aan de andere kant te kampen heeft met productieproblemen rondom haar Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over fantastische specificaties
Samsung Galaxy S6 Edge

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de verkoop van de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge heeft Samsung topman J.K. Shin bevestigd dat de productie van het gebogen beeldscherm in de Samsung Galaxy S6 Edge het bedrijf voor behoorlijke uitdagingen zet. De productie van de Galaxy S6 Edge zou nog niet op het tempo plaatsvinden die Samsung nodig acht, waardoor de kans bestaat dat er de komende tijd wat leveringsproblemen ontstaan.

Ondertussen gaan zowel Samsung als analisten er vanuit dat de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge dit jaar alle eerdere records zullen gaan breken. Tot nu toe is de Samsung Galaxy S4 uit 2013 de best verkochte Samsung smartphone ooit. De Galaxy S5 van vorig jaar heeft deze records niet kunnen breken en er wordt zelfs gesteld dat de Galaxy S5 is geflopt. Dankzij het nieuwe design en sterk verbeterde specificaties wordt verwacht dat de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge het oude record van de Galaxy S4 dit jaar flink gaat verbreken. Analisten gaan er vanuit dat Samsung dit jaar gecombineerd 55 miljoen Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge smartphones gaat verkopen.

Qua specificaties zijn de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge exact gelijk aan elkaar. Het grote verschil tussen de twee toestellen zit in het beeldscherm. De 'normale' Galaxy S6 heeft een normaal Super AMOLED beeldscherm met een diagonaal van 5,1 inch en een extreem hoge beeldschermresolutie van 1440 x 2560 pixels (QHD). De Samsung Galaxy S6 Edge is extra bijzonder omdat het beeldscherm aan de linker- en rechterzijde van het toestel over de rand is gebogen. Het beeldscherm van de Galaxy S6 Edge kent overigens wel dezelfde diameter (5,1 inch) en resolutie (1440 x 2560 pixels).

De gloednieuwe Samsung Galaxy S6
De 'normale' Samsung Galaxy S6

Vanwege het bijzondere beeldscherm is de Samsung Galaxy S6 Edge 150 euro duurder dan de 'normale' Galaxy S6. De hogere prijs houdt echter veel mensen niet tegen om deze duurdere uitvoering aan te gaan schaffen. De vraag naar de Galaxy S6 Edge zou zelfs aanzienlijk hoger liggen dan Samsung eerder had verwacht.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn de snelste smartphones van dit moment. Beide toestellen worden aangedreven door Samsung's eigen 64-bit Exynos 7 processor. Dit is een zogenaamde 'octa-core processor' bestaande uit een 2,1 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Doordat de processor feitelijk is opgebouwd uit twee quad-core processoren is de processor zowel extreem snel als zeer energiezuinig.

Voorts hebben de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge beide een 16-megapixelcamera gekregen. De camera is uitgebreid met optische beeldstabilisatie. Verder beschikken beide toestellen uiteraard ook over een hartslagsensor en een vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zullen vanaf morgen, vrijdag 10 april, in de verkoop gaan in Nederland. Beide toestellen komen in drie uitvoeringen met 32, 64 of 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Meer informatie en alle specificaties van alle modellen zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's. Daarnaast heeft GSM Helpdesk al een uitgebreide review over de Samsung Galaxy S6 Edge beschikbaar.

Als eerste de Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge Hebben?
Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice voor de uitvoering van de Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge van uw keuze en ontvang direct een (eenmalige) notoficatie per e-mail zodra de Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in Nederland verkrijgbaar is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10