Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

10-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De start van de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge hebben vanmorgen tot grote drukte geleid bij het filiaal van T-Mobile op de Lijnbaan in Rotterdam. Vanaf vandaag zijn zowel de Samsung Galaxy S6 als Galaxy S6 Edge officieel verkrijgbaar in Nederland.

Samsung is vandaag gestart met de verkoop van de ondertussen veel besproken Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. De verkoop van beide toestellen werd afgetrapt met een groot introductie event in Rotterdam, waar zich in alle vroegte al een lange rij mensen had gevormd om als eerste in Nederland één van beide toestellen in bezit te krijgen. Vanaf vandaag zijn zowel de Samsung Galaxy S6 als de Samsung Galaxy S6 Edge officieel verkrijgbaar in Nederland.

Drukte op de Lijnbaan in Rotterdam voor de lancering van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland
Drukte op de Lijnbaan in Rotterdam voor de lancering van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge dit jaar alle eerdere records zullen gaan breken. Tot nu toe is de Samsung Galaxy S4 uit 2013 de best verkochte Samsung smartphone ooit. De Galaxy S5 van vorig jaar heeft deze records niet kunnen breken en er wordt zelfs gesteld dat de Galaxy S5 is geflopt. Dankzij het nieuwe design en sterk verbeterde specificaties wordt verwacht dat de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge het oude record van de Galaxy S4 dit jaar flink gaat verbreken. Analisten gaan er vanuit dat Samsung dit jaar gecombineerd 55 miljoen Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge smartphones gaat verkopen.

Qua specificaties zijn de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge exact gelijk aan elkaar. Het grote verschil tussen de twee toestellen zit in het beeldscherm. De 'normale' Galaxy S6 heeft een normaal Super AMOLED beeldscherm met een diagonaal van 5,1 inch en een extreem hoge beeldschermresolutie van 1440 x 2560 pixels (QHD). De Samsung Galaxy S6 Edge is extra bijzonder omdat het beeldscherm aan de linker- en rechterzijde van het toestel over de rand is gebogen. Het beeldscherm van de Galaxy S6 Edge kent overigens wel dezelfde diameter (5,1 inch) en resolutie (1440 x 2560 pixels).

Vanwege het bijzondere beeldscherm is de Samsung Galaxy S6 Edge 150 euro duurder dan de 'normale' Galaxy S6. De hogere prijs houdt echter veel mensen niet tegen om deze duurdere uitvoering aan te gaan schaffen. De vraag naar de Galaxy S6 Edge zou zelfs aanzienlijk hoger liggen dan Samsung eerder had verwacht.

De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over fantastische specificaties
Samsung Galaxy S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn de snelste smartphones van dit moment. Beide toestellen worden aangedreven door Samsung's eigen 64-bit Exynos 7 processor. Dit is een zogenaamde 'octa-core processor' bestaande uit een 2,1 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Doordat de processor feitelijk is opgebouwd uit twee quad-core processoren is de processor zowel extreem snel als zeer energiezuinig.

De gloednieuwe Samsung Galaxy S6
De 'normale' Samsung Galaxy S6

Voorts hebben de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge beide een 16-megapixelcamera gekregen. De camera is uitgebreid met optische beeldstabilisatie. Verder beschikken beide toestellen uiteraard ook over een hartslagsensor en een vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland. Beide toestellen zijn beschikbaar in drie uitvoeringen met 32, 64 of 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Meer informatie en alle specificaties van alle modellen zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's. Daarnaast heeft GSM Helpdesk al een uitgebreide review over de Samsung Galaxy S6 Edge beschikbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie