Vraag naar Samsung Galaxy S6 Edge nog groter dan verwacht

14-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vier dagen nadat de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge in de verkoop zijn gegaan, blijkt de vraag naar de Galaxy S6 Edge nog groter dan verwacht. Ongeveer de helft van alle verkochte Galaxy S6 toestellen is een Galaxy S6 Edge, wat tot flinke tekorten leidt.

Samsung heeft de vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge fors onderschat, geeft ook een anonieme functionaris binnen Samsung  ruimhartig toe tegenover de Koreaanse krant The Korea Herald. In de eerste vier dagen dat de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge in de verkoop zijn gegaan, blijken ongeveer evenveel Galaxy S6 als Galaxy S6 Edge toestellen verkocht te zijn. Vooraf ging Samsung er nog vanuit dat ongeveer 20 tot 30 procent van alle verkochte Galaxy S6 modellen een Galaxy S6 Edge zou zijn.

De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over fantastische specificaties
Samsung Galaxy S6 Edge

Door de ongekend grote vraag naar de Samsung Galaxy S6 Edge ontstaan momenteel behoorlijke tekorten en zal het voor Samsung een behoorlijke tijd gaan duren om aan de vraag te kunnen voldoen.

De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge zijn afgelopen vrijdag in 20 landen, waaronder Nederland, in de verkoop gegaan. Naar verluidt waren in de aanloop naar de verkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge wereldwijd al meer dan 20 miljoen exemplaren voorbesteld. Ondertussen gaan analisten er vanuit dat Samsung dit jaar gecombineerd 55 miljoen exemplaren van haar Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gaat verkopen.

Qua specificaties zijn de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge exact gelijk aan elkaar. Het grote verschil tussen de twee toestellen zit in het beeldscherm. De 'normale' Galaxy S6 heeft een normaal Super AMOLED beeldscherm met een diagonaal van 5,1 inch en een extreem hoge beeldschermresolutie van 1440 x 2560 pixels (QHD). De Samsung Galaxy S6 Edge is extra bijzonder omdat het beeldscherm aan de linker- en rechterzijde van het toestel over de rand is gebogen. Het beeldscherm van de Galaxy S6 Edge kent overigens wel dezelfde diameter (5,1 inch) en resolutie (1440 x 2560 pixels).

De gloednieuwe Samsung Galaxy S6
De 'normale' Samsung Galaxy S6

Vanwege het bijzondere beeldscherm is de Samsung Galaxy S6 Edge 150 euro duurder dan de 'normale' Galaxy S6. De hogere prijs houdt echter veel mensen niet tegen om deze duurdere uitvoering aan te gaan schaffen.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn de snelste smartphones van dit moment. Beide toestellen worden aangedreven door Samsung's eigen 64-bit Exynos 7 processor. Dit is een zogenaamde 'octa-core processor' bestaande uit een 2,1 GHz quad-core en een 1,5 GHz quad-core processor. Doordat de processor feitelijk is opgebouwd uit twee quad-core processoren is de processor zowel extreem snel als zeer energiezuinig.

Voorts hebben de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge beide een 16-megapixelcamera gekregen. De camera is uitgebreid met optische beeldstabilisatie. Verder beschikken beide toestellen uiteraard ook over een hartslagsensor en een vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn sinds afgelopen vrijdag officieel verkrijgbaar in Nederland. Beide toestellen zijn beschikbaar in drie uitvoeringen met 32, 64 of 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Meer informatie en alle specificaties van alle modellen zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's. Daarnaast heeft GSM Helpdesk al een uitgebreide review over de Samsung Galaxy S6 Edge beschikbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10