WhatsApp voorziet Android App van Material Design interface

14-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Messaging


WhatsApp heeft een nieuwe versie van haar gelijknamige messaging app voor Android gebruikers uitgebracht, waarmee WhatsApp de Material Design interface uit Android 5.0 aangemeten krijgt.

De Android versie van WhatsApp krijgt binnenkort een grote make-over. Op de website van WhatsApp is een nieuwe versie van de gelijknamige messaging-app verschenen waarbij de app voorzien is van een Material Design interface.

WhatsApp krijgt Material Design interface
WhatsApp krijgt Material Design interface

Google noemt de nieuwe interface van Android 5.0 Lollipop en hoger 'Material Design'. De interface bestaat uit herkenbare kleuren en is opgebouwd uit diverse lagen die sneller- en langzamer over elkaar heen schuiven. Opties worden vaak middels grote ronde knoppen weergegeven.

WhatsApp heeft de nieuwe Material Design interface goed weten toe te passen in haar Android App. De kleur van de app is een stuk donkerder geworden waardoor de kleur past binnen de 'richtlijnen' van Google's Material Design. Contacten hebben ronde icoontjes gekregen en ook opties voor het delen van bijvoorbeeld foto's en bestanden worden nu met ronde icoontjes weergegeven.

De nieuwe versie van WhatsApp met de Material Design interface is momenteel nog niet in de Google Play Store beschikbaar, maar zal naar verwachting wel binnen enkele dagen tot weken in de Google Play Store beschikbaar komen. Wie niet langer wil wachten kan de nieuwe versie nu ook al downloaden vanaf de website van WhatsApp.

Bedankt iedereen die deze tip heeft ingezonden
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10