HTC overweegt weer een Windows Phone smartphone

HTC overweegt weer een Windows Phone smartphone

15-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


HTC overweegt om medio dit jaar weer een Windows Phone smartphone uit te gaan brengen. Het nieuwe toestel zou draaien op Windows 10, de komende nieuwe versie van Windows.

HTC bekijkt de mogelijkheden om medio dit jaar weer een Windows Phone smartphone uit te brengen. Medio deze zomer gaat Microsoft haar nieuwe Windows 10 besturingssysteem uitbrengen, dat zowel computers, laptops, tablets als smartphones ondersteund. Het toestel dat HTC in gedachte heeft zou direct uit de doos op Windows 10 moeten gaan draaien.

Op dit moment is HTC nog in een oriënterende fase, zo valt op te maken uit de uitspraken van HTC topman Chia-Lin Chang. "We kijken hoe de nieuwe versie van het Windows besturingssysteem zich ontwikkeld en hoe Windows Phone past binnen ons productportfolio," aldus Chang.

Volgens Chang kan HTC aan het einde van het tweede kwartaal of het begin van het derde kwartaal meer informatie delen over de plannen rondom het uitbrengen van een Windows Phone smartphone.

HTC heeft de laatste jaren een haat-liefde verhouding met Microsoft. Lange tijd was HTC voor Microsoft de belangrijkste smartphone fabrikant, maar toen Nokia in beeld kwam als hardware-partner en Nokia later zelfs door Microsoft werd overgenomen bekoelde de relatie tussen Microsoft en HTC.

Niet te min heeft HTC diverse smartphones uitgebracht met Windows Phone. Deze toestellen hebben echter nooit de (marketing) aandacht van zowel HTC als Microsoft ontvangen die ze feitelijk wel verdiende. Daardoor zijn slechts zeer kleine aantallen smartphones van HTC met Windows Phone verkocht. Het laatste Windows Phone toestel dat HTC heeft uitgebracht is de Windows Phone uitvoering van de HTC One M8. Dit toestel werd vorig jaar in de Verenigde Staten uitgebracht maar is nooit naar Europa gekomen.

Bron

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10