'Samsung knikkert Apple van de gedeelde eerste plaats'

'Samsung knikkert Apple van de gedeelde eerste plaats'

17-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens marktonderzoeker TrendForce heeft Samsung haar rivaal Apple in het eerste kwartaal van dit jaar van de gedeelde eerste plaats van grootste smartphone producenten ter wereld gegooid. Samsung voert de lijst nu weer in haar eentje aan.

Samsung heeft het marktleiderschap in de smartphonemarkt heroverd op Apple in het eerste kwartaal van 2015. Dat stelt marktonderzoeker TrendForce. Hoewel uit cijfers van TrendForce blijkt dat Samsung ook in het vierde kwartaal meer marktaandeel had dan Apple, bleek uit studies van andere marktonderzoekers dat Samsung en Apple in het laatste kwartaal van 2014 nagenoeg evenveel smartphones hebben verkocht en het verschil dermate verwaarloosbaar was dat beide rivalen het marktleidersschap moesten delen.

Samsung omhoog, Apple omlaag
In het eerste kwartaal van 2015 heeft Samsung het volgens TrendForce aanzienlijk beter gedaan dan Apple. De smartphone verkopen van Samsung stegen flink ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014, terwijl Apple haar smartphoneverkopen zag dalen tegenover het laatste kwartaal van 2014.

Samsung heeft volgens TrendForce in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd 80,95 miljoen smartphones verkocht. Apple verkocht totaal 57,95 miljoen smartphones, aldus TrendForce. Samsung heeft daarmee haar marktleiderspositie weer terug en heeft een 'veilige' voorsprong op Apple met een marktaandeel van 27,8 procent. Apple volgt op de tweede plaats met een marktaandeel van 19,9 procent.

Huawei wereldwijd op drie, in China op één
Ook Huawei heeft het in het eerste kwartaal bijzonder goed gedaan volgens TrendForce. Huawei heeft in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd 20,38 miljoen smartphones verkocht en is daarmee op mondiaal niveau de derde grootste smartphone fabrikant. In China, het thuisland van Huawei, is al jaren een felle strijd om het marktleidersschap aan de gang. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Huawei deze positie in eigen land weten te claimen boven Lenovo (2) en Xiaomi (3).

Ook bijzonder goed heeft LG het gedaan in het eerste kwartaal. LG heeft door haar sterke portfolio smartphones door weten te dringen tot de top 5 grootste smartphone fabrikanten ter wereld en bekleedt met een wereldwijd marktaandeel van 6,2 procent de vierde positie in de top 5. Het Chinese Lenovo is 'hekkensluiter' in de top 5 en staat op de vijfde plek met een wereldwijd marktaandeel van 6 procent, vooral dankzij de goede prestaties op de Chinese markt.

Tweede kwartaal
Voor het tweede kwartaal voorspelt TrendForce dat Samsung haar afstand op Apple verder gaat vergroten. Door de komst van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, waarvan Samsung er alleen al in het tweede kwartaal volgens TrendForce 20 miljoen van gaat verkopen, zullen de verkoopaantallen van Samsung in het tweede kwartaal opnieuw uitkomen rond de 80 miljoen exemplaren.

Apple zal op haar beurt echter wederom een daling zien in de verkopen. TrendForce voorspelt dat Apple in het tweede kwartaal 'slechts' 45 miljoen smartphones zal verkopen aangezien veel Apple liefhebbers hun aankoop uitstellen in afwachting van de komst van nieuwe iPhones in september.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10