Apple activeert CarPlay voor Nederlandse gebruikers

17-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Instellingen, Synchronisatie


Nederlandse bezitters van een iPhone en een autoradio, navigatiesysteem of boordcomputer met CarPlay ondersteuning, kunnen vanaf vandaag Apple CarPlay gaan gebruiken. Nederland hoort daarmee tot de eerste 25 landen waar CarPlay beschikbaar is.

Het vorig jaar maart gepresenteerde Apple CarPlay is vanaf vandaag ook officieel te gebruiken door Nederlandse gebruikers. Apple CarPlay is een besturingssysteem dat zorgt voor een rijke verbinding tussen een Apple iPhone en een autoradio, navigatiesysteem, entertainment systeem of boordcomputer in een auto.

Apple CarPlay nu ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers
Apple CarPlay nu ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers

Wanneer een iPhone met een systeem in de auto met CarPlay ondersteuning wordt verbonden, neemt de iPhone het systeem als het ware over. Diverse functies en apps van de iPhone, zoals bijvoorbeeld de muziekspeler, navigatie en eigen apps (bijvoorbeeld Spotify) komen na koppeling met het systeem in de auto beschikbaar in het autosysteem.

Om de automobilist te helpen zijn aandacht zoveel mogelijk bij de weg te laten houden, is CarPlay in grote mate gericht op bediening middels spraakcommando's. Uiteraard kan het systeem ook via fysieke knoppen op het stuur, rondom het systeem en middels het touchscreen bediend worden.

Dat CarPlay nu beschikbaar is gekomen in Nederland hangt waarschijnlijk sterk samen met de komst van de Nederlandstalige versie van spraakassistent Siri, eerder deze maand. Met haar iOS 8.3 update heeft Apple Siri in het Nederlands uitgebracht. Siri is ook de 'spraak engine' achter CarPlay.

CarPlay is nu in 25 landen beschikbaar. Naast Nederland is CarPlay nu ook voor gebruikers in Denemarken, Zweden, Rusland en Nieuw Zeeland beschikbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie