'Apple wil iPad in 2017 gaan voorzien van AMOLED beeldscherm'

'Apple wil iPad in 2017 gaan voorzien van AMOLED beeldscherm'

17-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple wil volgens zuid Koreaanse bronnen in 2017 Apple iPads gaan uitbrengen die voorzien zijn van een AMOLED beeldscherm. Tablets met een AMOLED beeldscherm zijn op dit moment nog zeldzaam.

Volgens de zuid Koreaanse nieuwsdienst ETnews, heeft Apple plannen om toekomstige Apple iPads te gaan voorzien van AMOLED beeldschermen. Daarvoor zou Apple samen gaan werken met de Japanse beeldschermfabrikant 'Joled' waar onder andere Panasonic en Sony eigenaar van zijn.

AMOLED beeldschermen kennen een aanzienlijk hoger contrast dan conventionele TFT en LCD beeldschermen. Een AMOLED beeldscherm heeft voor iedere pixel twee- of drie led-lampjes die individueel licht geven. De 'kleur' zwart wordt bijvoorbeeld gecreeëerd door op die plek alle lampjes uit te schakelen. Zwart is daardoor ook echt zwart en AMOLED beeldschermen verbruiken daardoor minder energie dan TFT of LCD beeldschermen omdat achter TFT en LCD beeldschermen permanent een wit backlight brand.

Hoewel Apple het tot op heden nog niet heeft bevestigd, wordt verondersteld dat de nieuwe Apple Watch het eerste Apple product is waarin Apple een AMOLED beeldscherm gebruikt. Juist vanwege haar energiezuinige eigenschappen is AMOLED de beste beeldschermtechnologie voor wearables. Apple zou naar verluidt met haar Apple Watch ervaring willen opdoen met de productie en het gebruik van AMOLED beeldschermen om deze in de toekomst in andere producten te kunnen gaan gebruiken.

Overigens stelt ETnews dat de eerste Apple iPad met een AMOLED beeldscherm niet voor 2017 verwacht hoeft te worden. De massaproductie van AMOLED beeldschermen voor iPad tablets zou namelijk pas 'op zijn vroegst' eind 2016 van start gaan.

Het gebruik van AMOLED beeldschermen in tablets is momenteel nog erg zeldzaam aangezien AMOLED beeldschermen duurder zijn dan conventionele beeldschermen. Samsung en LG gelden momenteel als de twee voornaamste producenten van AMOLED beeldschermen. Tot nu toe heeft van alle grote fabrikanten alleen Samsung tablets uitgebracht met een AMOLED beeldscherm, de Galaxy Tab S 10.5 en de Galaxy Tab S 8.4.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie