Robuuste en waterdichte Samsung Galaxy Xcover 3 verkrijgbaar in Nederland

20-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung vult vanaf deze week haar serie robuuste en waterdichte smartphones aan met de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 3, een stoot- en valbestendige, alsmede een volledig stof- en waterdichte smartphone.

Samsung heeft haar geheel nieuwe Samsung Galaxy Xcover 3 officieel uitgebracht in Nederland. Net als haar twee voorgangers is ook de Samsung Galaxy Xcover 3 volledig stof- en waterdicht, wat door haar IP67 certificering wordt bevestigd. Daarmee kan de Xcover 2 zonder problemen 30 minuten lang op 1 meter diepte in het water doorbrengen. Voorts voldoet het toestel nu ook aan de Militaire 810G standaard, wat betekent dat het toestel ook bestand is tegen een stootje en een flinke val van circa 1,2 meter hoogte. Het toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland bij Belsimpel en zal in de komende dagen en weken breed beschikbaar komen.

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

Qua specificaties is de Samsung Galaxy Xcover 3 te kwalificeren als een 'goede middenklasser'. De smartphone heeft een 4,5 inch groot beeldscherm, een formaat wat momenteel gezien wordt als het ideale beeldschermformaat voor smartphones aangezien het niet te groot, maar zeker ook niet te klein is. Het beeldscherm kent een resolutie van 480 x 800 pixels.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy Xcover 3 draait een 1,2 GHz quad-core processor ondersteunt door 1,5 GB aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Xcover 3 ook over 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een MicroSD geheugenkaartslot.

De Samsung Galaxy Xcover 3 is uitgerust met een 5-megapixelcamera
De Samsung Galaxy Xcover 3 is uitgerust met een 5-megapixelcamera|

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Xcover 3 uitgerust met een 5-megapixelcamera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera. Softwarematig is het toestel voorzien van een speciale 'onderwater modus' waarmee ook onder water goede foto's geschoten kunnen worden.

De Samsung Galaxy Xcover 3 draait uit de doos op Android 4.4.4 Kitkat en krijgt in de nabije toekomst een update naar Android 5.0 Lollipop.

De Samsung Galaxy Xcover 3 is vandaag bij Belsimpel gespot, Belsimpel heeft de Samsung Galaxy Xcover 3 reeds op voorraad voor 240 euro. In de komende dagen en weken zal de Samsung Galaxy Xcover 3 breder beschikbaar komen bij meerdere telecomwinkels. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze Samsung Galaxy Xcover 3 specificatiepagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie