WhatsApp activeert belfunctie voor iPhone gebruikers

WhatsApp activeert belfunctie voor iPhone gebruikers

22-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Messaging , Netwerk


WhatsApp heeft de belfunctie in haar app nu ook voor gebruikers vaan Apple iPhones geactiveerd. Gebruikers van Android smartphones kunnen al sinds eind maart bellen via WhatsApp.

WhatsApp heeft de eerder op Android smartphones geïntroduceerde belfunctie in WhatsApp nu ook geactiveerd voor alle WhatsApp gebruikers met een Apple iPhone. In de afgelopen weken heeft WhatsApp al uitgebreide tests uitgevoerd met de belfunctie.

Gratis via Wi-Fi, uit databundel via mobiel interent
Bellen via WhatsApp is alleen mogelijk wanneer gebruikers verbonden zijn met een Wi-Fi netwerk of een actieve mobiele internetverbinding hebben. Via een Wi-Fi internetverbinding zijn telefoongesprekken geheel gratis, via een mobiele internetverbinding betalen gebruikers voor het verbruikte dataverkeer wat het telefoongesprek genereert. Wie een databundel heeft, verbruikt dataverkeer vanuit de databundel voor WhatsApp. WhatsApp verbruikt ongeveer 1 MB per minuut aan dataverkeer.

Eind maart kwam de belfunctie in WhatsApp al beschikbaar voor alle WhatsApp gebruikers met een Android smartphone. In de weken daarvoor heeft WhatsApp een beta-test gehouden. WhatsApp gebruikers konden 'op uitnodiging' gebruik maken van de belfunctie. Wie gebeld werd door een WhatsApp gebruiker waarbij de belfunctie al was geactiveerd, kon daarna zelf ook WhatsApp gebruiken om te bellen.

Om de belfunctie te activeren op de Apple iPhone moeten WhatsApp gebruikers de laatste versie van WhatsApp installeren op hun toestel. Deze is nu beschikbaar in de Apple App Store.

Providers niet blij
De telecomwereld kijkt ondertussen met argusogen naar de ontwikkelingen binnen WhatsApp. Door WhatsApp en social media is in de afgelopen jaren het gebruik van SMS significant afgenomen, waardoor providers aanzienlijk minder omzet weten te genereren uit 'traditionele' communicatie methoden. Onder invloed van WhatsApp en social media zijn mensen ook al aanzienlijk minder gaan bellen dan voorheen.

De introductie van de belfunctie in WhatsApp kan deze negatieve tendens voor providers nog verder gaan versterken. WhatsApp telt wereldwijd ondertussen al meer dan 800 miljoen gebruikers en in Nederland gebruikt meer dan 87 procent van alle smartphone gebruikers WhatsApp. Door deze grote gebruikersgroep is het voor WhatsApp gebruikers heel eenvoudig om nagenoeg iedereen via WhatsApp te bellen. Voordeel daarbij is dat er geen sprake is van kosten voor belminuten of dataverkeer op het moment dat een Wi-Fi verbinding wordt gebruikt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie