Sony's meest betaalbare 4G smartphone nu verkrijgbaar

22-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft haar Sony Xperia E4G Dual, niet alleen één van de meest betaalbare, maar ook nog eens één van de eerste dual-sim smartphones met 4G ondersteuning, uitgebracht in Nederland.

Met de gloednieuwe Sony Xperia E4G Dual heeft Sony niet alleen haar meest betaalbare 4G smartphone tot nu toe uitgebracht, maar ook één van de eerste 4G smartphones met dual-sim ondersteuning ter wereld. Zoals de naam al aangeeft is de Sony Xperia E4G Dual een broertje van de Sony Xperia E4 die in februari door Sony werd gepresenteerd. Ook de nieuwe Sony Xperia E4G Dual wordt gekenmerkt door een vernieuwende en verzorgde vormgeving.

Sony Xperia E4G Dual
Sony Xperia E4G Dual

De Sony Xperia E4G Dual is met een verkoopadviesprijs van slechts 129 euro een zeer aantrekkelijk geprijsde 4G smartphone. Ondanks de zeer scherpe prijs levert Sony met de Xperia E4G Dual een behoorlijk complete en opvallend goed afgewerkte smartphone af. Het design is vernieuwend met ronde vormen die passen bij Sony's OmniBalance Designfilosofie.

De Sony Xperia E4G Dual heeft een behoorlijk groot beeldscherm van 5 inch met een resolutie van 540 x 960 pixels en wordt aangedreven door een 1,5 GHz quad-core MediaTek processor. Daarmee is de processor sneller dan de processor in de 'normale' Xperia E4. Daarbij kan het toestel rekenen op 1 gigabyte werkgeheugen en maar liefst 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Natuurlijk is ook een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaartjes van maximaal 32 gigabyte.

De Sony Xperia E4G Dual is uitgerust met een goede 5-megapixelcamera
De Sony Xperia E4G Dual is uitgerust met een goede 5-megapixelcamera

Op cameragebied gaat de Sony Xperia E4G Dual er behoorlijk op vooruit ten opzichte van haar 'voorganger', de Sony Xperia E3. De 5-megapixelcamera aan de achterzijde is onverander gebleven. Maar in plaats van een simpele VGA camera heeft de nieuwe Xperia E4 een 2-megapixel frontcamera voor bijvoorbeeld selfies en videogesprekken.

Dankzij de Stamina Modus houdt de Sony Xperia E4G Dual het met gemak 2 dagen vol op één acculading
Dankzij de Stamina Modus houdt de Sony Xperia E4G Dual het met gemak 2 dagen vol op één acculading

Een andere belangrijke eigenschap die Sony graag onder de aandacht brengt is het uithoudingsvermogen van de Sony Xperia E4. Het toestel is voorzien van een krachtige 2300 mAh accu waarop de smartphone met gemak twee dagen stand-by zou moeten kunnen staan dankzij de unieke Stamina energiebesparingsmodus.

De twee meest bijzondere details aan de Sony Xperia E4G Dual heeft Sony ook terug laten komen in het typenummer van het toestel. De smartphone biedt namelijk ondersteuning voor 4G netwerken waardoor met het toestel genoten kan worden van super snelle mobiele internetverbindingen die vaak nog sneller zijn dan de internetverbinding thuis. Voorts is het toestel uitgevoerd als dual-sim smartphone. De Sony Xperia E4G Dual is daarmee één van de eerste 4G smartphones met dual-sim ondersteuning.

De Sony Xperia E4G Dual ligt vanaf deze week in Nederland in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 129 euro. Meer informatie, alle specificaties en een overzicht van al het nieuws over de Xperia E4G Dual is verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia E4G Dual overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie