LG brengt de exclusievere LG Watch Urbane op de markt

23-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft bekend gemaakt dat de in februari gepresenteerde LG Watch Urbane vanaf deze week in de eerste landen in de verkoop gaat. De exclusiever vormgegeven uitvoering van de LG G Watch komt in de komende weken wereldwijd beschikbaar.

LG heeft bekend gemaakt dat het bedrijf deze week haar exclusievere uitvoering van de al bestaande LG G Watch in de eerste landen gaat uitbrengen. De nieuwe smartwatch luistert naar de naam 'LG Watch Urbane', heeft een verbeterd design en is gemaakt van luxere materialen. Het unieke ronde beeldscherm is uiteraard gebleven.

LG Watch Urbane - de nieuwe en exclusiever vormgegeven uitvoering van de LG G Watch
LG Watch Urbane - de nieuwe en exclusiever vormgegeven uitvoering van de LG G Watch

De nieuwe LG Watch Urbane wordt gekenmerkt door nog smalere schermranden (bezels) en heeft nu een roestvrijstalen behuizing met een zilveren- of gouden afwerking. Daarbij heeft de smartwatch nu gestikte lederen horlogebandjes gekregen waarmee de nieuwe uitvoering van de LG G Watch aanzienlijk eleganter oogt dan de oorspronkelijke G Watch. De nieuwe LG Watch Urbane is volgens LG dermate elegant dat het horloge zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden.

LG Watch Urbane - de nieuwe en exclusiever vormgegeven uitvoering van de LG G Watch
LG Watch Urbane - de nieuwe en exclusiever vormgegeven uitvoering van de LG G Watch

Qua specificaties is de LG Watch Urbane niet veranderd ten opzichte van de originele LG G Watch. Het horloge is wederom voorzien van het bijzondere volledig ronde P-OLED beeldscherm met een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 x 320 pixels. Het horloge wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core Qualcomm processor met 512 MB aan werkgeheugen. Daarbij heeft het horloge ook nog eens 4 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Een 410 mAh oplaadbare accu levert de energie voor het horloge.

De LG Watch Urbane is de eerste smartwatch die voorzien is van de nieuwste versie van Android Wear die eerder deze week door Google werd gepresenteerd. Deze nieuwe versie van Android Wear, een aangepaste versie van Android speciaal voor wearables, kent onder andere Wi-Fi ondersteuning, een verbeterde interface en de mogelijkheid om middels tekeningen op het beeldscherm van smartwatches te reageren op inkomende berichten met emoticons.

De roestvrijstale behuizing van de LG Watch Urbane is volledig stof- en waterdicht en voldoet aan de IP67 standaard, wat betekent dat het horloge waterdicht is tot 1 meter diepte.

De LG Watch Urbane gaat deze week in Zuid Korea in de verkoop. Vervolgens zal de smartwatch in de komende weken in 'belangrijke markten' in zowel de Verenigde Staten, Europa als Azië uitgebracht worden. De specifieke beschikbaarheidsdata en de lokale prijzen voor de LG Watch Urbane maken lokale afdelingen van LG bekend zodra de LG Watch Urbane lokaal wordt uitgebracht. Over een Nederlandse beschikbaarheid van de LG Watch Urbane is momenteel nog niets bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10