Acer onthult smartphone met 4.000 mAh accu

24-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Acer heeft een smartphone onthuld met een extreem goed uithoudingsvermogen dankzij de toepassing van een accu met een capaciteit van maar liefst 4.000 mAh.

Tijdens een eigen evenement in New York heeft Acer haar Acer Liquid X2 een vooraankondiging gegeven. De Acer Liquid X2 moet later dit jaar de Acer Liquid X1 - die overigens niet in Nederland is uitgebracht - gaan opvolgen. De Acer Liquid X2 pronkt met een enorme accucapaciteit van 4.000 mAh, wat moet resulteren in een ongekend uithoudingsvermogen.

Acer Liquid X2
Acer Liquid X2

Acer hield het tijdens haar evenement bij een 'vooraankondiging' en onthulde slechts enkele details over de Acer Liquid X2. Naast een vermelding van de bijzondere accu meldde Acer ook dat de Liquid X2 een phablet gaat worden. Het toestel heeft een beeldscherm van maar liefst 5,5 inch in diagonaal, even groot als bijvoorbeeld de LG G3.

De Acer Liquid X2 wordt aangedreven door een 64-bit octa-core processor van MediaTek. Om welke processor het zal gaan, heeft Acer nog niet bekend gemaakt. De Acer Liquid X2 zal verder ook over maar liefst drie simkaartsloten beschikken zodat op drie telefoonnummers tegelijk stand-by gestaan kan worden.

Achterzijde van de Acer Liquid X2
Achterzijde van de Acer Liquid X2

Tot slot heeft Acer al onthuld dat de Acer Liquid X2 zowel aan de voor- als aan de achterzijde over een 13-megapixelcamera zal beschikken. Daarmee volgt Acer het voorbeeld van haar Taiwanese landgenoot HTC, die eind vorig jaar de HTC Desire Eye uitbracht met eveneens een 13-megapixelcamera aan zowel de voor- als achterzijde.

Het is momenteel nog niet bekend of en wanneer de Acer Liquid X2 naar Nederland gaat komen. Haar voorganger, de Acer Liquid X1, is ook niet in Nederland uitgebracht. Een formele introductie van het toestel zal daarnaast pas later dit jaar plaats gaan vinden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie