Introductie LG G4: Volledige specificaties uitgelekt

28-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vandaag vindt simultaan in Londen, Parijs en New York de introductie van de LG G4 plaats. Voorafgaand aan de officiële introductie van de LG G4 heeft de 'gepensioneerde' tech-insider Evan Blass alle specificaties van de LG G4 laten uitlekken.

Vanmiddag om 17 uur (Nederlandse tijd) vindt gelijktijdig in Londen, Parijs en New York de introductie van de lang verwachte LG G4 plaats. In de afgelopen weken en maanden is al ongekend veel informatie over de LG G4 uitgelekt en LG zelf heeft er de afgelopen weken ook geen geheim van gemaakt dat de LG G4 vandaag gepresenteerd zal gaan worden.

a
De LG G4 krijgt een licht gebogen beeldscherm

Kort voor de officiële aankondiging heeft de 'gepensioneerde' beroepslekker en tech-insider Evan Blass weer van zich laten horen. Blass heeft op Mashable een uitgebreid artikel geplaatst waarin hij verteld wat hij 'verwacht' van de LG G4. Algemeen bekend is dat Blass beschikt over behoorlijk goede bronnen en daardoor waarschijnlijk al over alle informatie over de LG G4 beschikt.

Android 5.1
Op de eerste plaats weet Blass te melden dat de nieuwe LG G4 direct uit de doos zal draaien op het in februari gepresenteerde Android 5.1 Lollipop. Andere fabrikanten als Samsung, HTC en Huawei besloten hun nieuwe paradepaardjes nog te voorzien van Android 5.0.

De LG G4 wordt volgens Blass iets groter en dikker dan de huidige LG G3 wat volgens Blass veroorzaakt wordt door het licht gebogen beeldscherm. Ook is het toestel iets zwaarder dan de huidige LG G3.

Beeldscherm
De LG G4 is voor zien van een verbeterde uitvoering van het al bestaande 5,5 inch grote QHD beeldscherm dat LG vorig jaar ook al in de LG G3 gebruikte. Dit nieuwe beeldscherm heeft LG begin deze maand gepresenteerd. In dit beeldscherm heeft LG naar eigen zeggen het kleurbereik, de helderheid en de aanraakgevoeligheid flink verbeterd.

Processor
Erg opvallend is de processor die LG gaat gebruiken in de LG G4. Volgens Blass zal de LG G4 voorzien zijn van de Qualcomm Snapdragon 808 processor, mogelijk een aangepaste versie van de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Volgens Blass doet LG dit omdat de Qualcomm Snapdragon 810 processor geteisterd wordt door 'hitteproblemen'.

De LG G4 zal voorts beschikken over 3 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zal de LG G4 wél over een MicroSD kaartslot beschikken en ondersteunt net als de LG G Flex 2 naar verwachting geheugenkaarten tot maar liefst 2 terrabyte

Accu
LG zet waarschijnlijk opnieuw in op een ongekend goed uithoudingsvermogen. De LG G4 wordt uitgerust met een 3.000 mAh accu, goed voor een stand-bytijd van 440 uur en een beltijd tot 14 uur. Net als de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kan ook de LG G4 draadloos opgeladen worden. Voorts beschikt de LG G4 over een snellaad-functie, waarmee de smartphone in afzienbare tijd volledig opgeladen kan worden.

Camera
Eerder deze maand heeft LG zelf ook al de cameramodules van de LG G4 gepresenteerd. Hierdoor was al bekend dat de LG G4 een 16-megapixelcamera aan de achterzijde gaat krijgen en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde heeft. Blass bevestigt daarbij nu dat de primaire camera wederom over optische beeldstabilisatie (OIS) zal beschikken en ook voorzien is van laser-autofocus.

Aankondiging
De LG G4 wordt vandaag aan het eind van de middag gelijktijdig in Londen, Parijs en New York officieel gepresenteerd. Houdt deze website in de gaten voor alle actualiteiten rondom de LG G4! Meer informatie over- en alle specificaties van de LG G4 zijn verzameld op onze uitgebreide LG G4 overzichtspagina.

Hebben?
Wilt u als eerste rondlopen met de nieuwe LG G4? Meld uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een notificatie per e-mail zodra de LG G4 in Nederand in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10