LG mikt op flink meer sales topmodel G4

LG mikt op flink meer sales topmodel G4

01-05-2015  |  de redactie  |  Toestellen


LG hoopt 12 miljoen stuks te verkopen van zijn onlangs gelanceerde topmodel G4. Dat heeft een hoge executive van het Zuid-Koreaanse bedrijf gezegd tegen diverse binnenlandse media. LG wil daarmee het succes van zijn vorige topmodel, de G3 te overtreffen. Daarvan werden er tot dusver zo'n tien miljoen stuks van verkocht.

LG kondigde de G4 begin deze week aan in zes steden waaronder New York, Londen, Parijs en Seoul. Het toestel heeft een introductieprijs van 649 euro en is eind mei in Nederland beschikbaar. De LG G4 is verkrijgbaar met een backcover van handgemaakt leer in zwart en bruin. Andere varianten voor de G4 backcovers zijn Ceramic White, Metallic Grey en Gold. 

LG lijkt na jaren van mindere prestaties de afgelopen kwartalen weer licht aan het einde van de tunnel te zien. Zo rapporteerde het bedrijf deze week zijn hoogste kwartaalomzetcijfers sinds LG zijn eerste Android-toestel introduceerde in 2010. De afzet van LG-smartphones steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met ruim een kwart naar 15,4 miljoen stuks, iets minder dan een kwartaal eerder. Het hoogtepunt voor LG Mobile was in het derde kwartaal van vorig jaar toen het bedrijf 16,8 miljoen smartphones wist te verschepen.

De LG G4 moet het verder het verschil gaan maken op de felbevochten markt voor high-end smartphones. Het toestel moet momenteel opnemen tegen enkele zwaargewichten waaronder de Apple iPhone 6 (Plus), de Samsung Galaxy S6 (Edge) en de HTC One M9. 




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie