'Huawei bezig met ontwikkeling volgende Nexus smartphone'

'Huawei bezig met ontwikkeling volgende Nexus smartphone'

09-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens Chinese analisten is Huawei bezig met de ontwikkeling van de volgende Nexus smartphone. Huawei maakt daarbij naar verluidt opvallende keuzes op hardwaregebied die tegen eerdere statements van Huawei ingaan.

Al langere tijd wordt gespeculeerd dat Huawei en / of Motorola de volgende Nexus smartphone(s) van Google gaan produceren. Nadat het enige tijd stil is geweest rondom de volgende generatie Nexus smartphones, hebben Chinese analisten opnieuw olie op het vuur gegooid en enkele details 'onthuld' over de volgende Nexus smartphone.

De Chinese analisten bevestigen dat Huawei een Nexus smartphone in ontwikkeling heeft. Qua hardware maakt Huawei volgens de analisten zeer opvallende keuzes die niet passen bij eerdere statements van Huawei. Zou zou de volgende Nexus smartphone een 2K / QHD beeldscherm gaan krijgen. Eerder gaf Huawei nog aan geen heil te zien in dergelijke hoge resolutie beeldschermen omdat de voordelen van dit type beeldschermen niet opwegen tegen het aanzienlijk hogere energieverbruik.

Een ander opvallend detail is dat Huawei in de veronderstelde Nexus smartphone de Qualcomm Snapdragon 810 processor gaat gebruiken. Tot op heden gebruikt Huawei vooral processoren van eigen makelij in haar smartphones. Ook high-end smartphones, zoals de nieuwe Huawei P8 en de Huawei Ascend Mate 7 draaien op eigen Kirin chipsets.

De nieuwe geruchten laten zien dat de Nexus smartphone van Huawei een high-end smartphone gaat worden. Hiermee worden direct eerdere geruchten in twijfel getrokken dat ook Motorola een Nexus smartphone in ontwikkeling zou hebben. Eerder werd namelijk nog gesuggereerd dat Motorola een 'westerse' high-end Nexus smartphone zou ontwikkelen en Huawei de ontwikkeling van een goedkopere 'Aziatisch' Nexus model voor haar rekening zou nemen. De jongste informatie suggereert dat er slechts één Nexus smartphone op komst is en deze uit de fabrieken van Huawei zou komen.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10