Aangepaste HTC One M8s nu breed verkrijgbaar

12-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De afgelopen weken was de HTC One M8s, een licht aangepaste en goedkopere uitvoering van de HTC One M8 van vorig jaar, exclusief verkrijgbaar bij KPN. Vanaf deze week is de HTC One M8s breed verkrijgbaar in Nederland

De afgelopen weken heeft KPN het exclusieve verkooprecht gehad op de nieuwe HTC One M8s. Deze periode van exclusiviteit is nu afgelopen waarmee de HTC One M8s vanaf deze week breder beschikbaar gaat komen. De HTC One M8s vervangt de HTC One M8 van vorig jaar. Zodra de voorraad 'normale' HTC One M8 toestellen is uitverkocht, verdwijnt de normale HTC One M8 definitief uit de winkels. De HTC One M8 wordt vervangen door de circa 250 euro goedkopere HTC One M8s, wat volgens HTC nodig is om ervoor te zorgen dat de smartphone leverbaar blijft.

De HTC One M8s ziet er exact hetzelfde uit als de HTC One M8
De HTC One M8s ziet er exact hetzelfde uit als de HTC One M8

Begin maart presenteerde HTC in Barcelona de HTC One M9 (review), die qua vormgeving weer een klein stapje vooruit heeft gezet, maar qua hardware een grote klim in de hoogte heeft gemaakt. Vanwege het verschil tussen de nieuwe HTC One M9 en oude HTC One M8 kan HTC de hoge prijs voor het oudere toestel niet langer handhaven. Echter, met een prijsverlaging van het toestel met de huidige hardware-set zou HTC onder aan de streep niet meer uitkomen wat zou betekenen dat HTC zou moeten stoppen met de verkoop van het nu één jaar oude paradepaardje, zo heeft HTC tijdens het Mobile World Congress in Barcelona ook tegenover GSM Helpdesk bevestigd.

HTC heeft een bijzondere oplossing gevonden om ervoor te zorgen dat ook de oudere HTC One M8 de komende tijd nog steeds verkocht kan blijven worden en HTC de prijsverlaging kan doorvoeren zoals consumenten eigenlijk verwachten: Een lichte aanpassing in de hardware.

De HTC One M8 beschikt nog steeds over een metalen behuizing en de bijzondere UltraPixel duo-camera aan de achterzijde
De HTC One M8s beschikt nog steeds over een metalen behuizing en de bijzondere UltraPixel duo-camera aan de achterzijde

Qua vormgeving blijft de nieuwe HTC One M8s exact gelijk aan de huidige One M8. Op het gebied van design doet HTC geen enkele concessie. Ook het superieure geluid middels de stereo front-facing speakers, het Full HD beeldscherm van 5 inch en de 5-megapixel frontcamera blijven ongewijzigd aanwezig in de nieuwe HTC One M8s. Het verschil kan gevonden worden in de gebruikte chipset / processor. In plaats van de 2,3 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processor gaat HTC de 'middenklasse' Qualcomm Snapdragon 615 chipset gebruiken in de HTC One M8s. Ook de UltraPixel-camera aan de achterzijde van de HTC One M8 wordt in de nieuwe One M8s vervangen door een 13-megapixelcamera.

De Qualcomm Snapdragon 615 chipset bevat een zogenaamde 'octa-core processor' en bestaat daarmee feitelijk uit twee quad-core processoren. In de processor is een krachtige 1,7 GHz quad-core processor aanwezig en een energiezuinige 1 GHz quad-core processor. Afhankelijk van het gebruik bepaald de processor zelf hoeveel rekenkracht er nodig is om een extreem snelle gebruikservaring weg te zetten en gelijktijdig ervoor te zorgen dat de smartphone zo efficiënt mogelijk omgaat met de beschikbare hoeveelheid energie. De processor is specifiek bedoeld voor 'middenklasse' smartphones, waarmee HTC nu eigenlijk zelf aangeeft dat de HTC One M8s vanaf nu een echte middenklasser gaat worden.

De prijs van de HTC One M8s ligt ruim 250 euro lager dan de (advies)prijs van de nieuwe HTC One M9 en is vanaf deze week breed vekrrijgbaar in Nederland. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One M8s specificatiepagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie