Huawei brengt nieuwe Huawei P8 op vrijdag 15 mei uit in Nederland

12-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft vandaag bekend gemaakt dat de Huawei P8, het nieuwe paradepaardje van de Chinese smartphonefabrikant, vanaf aanstaande vrijdag in Nederland in de winkels komt te liggen.

Huawei heeft bekend gemaakt dat haar nieuwe Huawei P8 vanaf aanstaande vrijdag, 15 mei, in Nederland in de verkoop zal gaan. De Huawei P8 treedt met haar geringe dikte, premium vormgeving en uitgebreide specificaties in de voetsporen van haar voorgangers (Huawei Ascend P7 en Huawei Ascend P6), In tegenstelling tot de Huawei Ascend P7 en Ascend P6, die beide een metalen frame afgewerkt met glazen panelen hadden, heeft de Huawei P8 een volledig metalen behuizing gekregen. Een speciale coating zorgt er daarbij voor dat het toestel spatwaterdicht is.

Langverwachte Huawei P8 nu officieel gepresenteerd
Langverwachte Huawei P8 nu officieel gepresenteerd (foto's: Victor Barnar)

Beeldscherm
Het beeldscherm van de Huawei P8 is ten opzichte van haar voorgangers weer een stukje groter geworden en meet nu 5,2 inch in diagonaal. De resolutie van het beeldscherm heeft Huawei gehouden op Full HD (1080p), omdat volgens Huawei hogere resolutie beeldschermen te veel energie consumeren en de voordelen dan niet opwegen tegen de nadelen. Het beeldscherm bekleedt maar liefst 78,3 procent van de totale oppervlakte van de smartphone, waarmee de randen rondom het beeldscherm kleiner zijn dan nagenoeg iedere andere smartphone in de markt.

Camera
Net als haar voorganger is de nieuwe Huawei P8 ook uitgerust met een 13-megapixelcamera. Natuurlijk heeft Huawei de camera verder verbeterd. Zo stelt Huawei dat de camera in de Huawei P8 's wereld eerste smartphone camera is waarvan de sensor licht registreert in een RGBW (Rood, Groen, Blauw, Wit) patroon, waardoor de camera aanzienlijk beter zou presteren onder donkere omstandigheden. Daarbij is de camera van de Huawei P8 ook voorzien van optische beeldstabilisatie waarbij de sensor bewegingen in een hoek tot 1,6 graden kan corrigeren.

Om de kwaliteit van de foto's nog hoger te krijgen, is de Huawei P8 voorzien van een onafhankelijke foto-processor. Deze processor zorgt tijdens het fotograferen voor ruisonderdrukking, scene herkenning, geavanceerde gezichtsherkenning en een betere en snellere focus. Volgens Huawei doet deze foto processor niet onder voor processoren die in Digitale Spiegelreflexcamera's worden gebruikt.

De camera in de Huawei P8 is in staat om video's op Full HD formaat op te nemen. In vergelijking met de meeste andere 'flagship smartphones' blijft de Huawei P8 hiermee achter op de concurrentie die vrijwel allemaal 4K video opnames ondersteunen. Aan de voorzijde van de Huawei P8 is een 8-megapixel 'selfiecamera' geplaatst.

Processor
Onder de motorkap van de Huawei Ascend P8 draait een Kirin 935 octa-core chipset, bestaande uit een 2,0 GHz en een 1,5 GHz quad-core processor. Daarbij is de Huawei P8 voorzien van 3 gigabyte werkgeheugen en heeft het toestel een opslagcapaciteit van 16 gigabyte.

De Huawei P8 is standaard uitgevoerd met dual-sim ondersteuning. Gebruikers van het toestel kunnen echter zelf bepalen of zij liever twee simkaarten in het toestel gebruiken of het tweede simkaartslot gebruiken voor een MicroSD geheugenkaart. In het laatste geval kan de interne opslagcapaciteit uitgebreid worden met geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte.

Accu
Huawei heeft de P8 voorzien van een 2680 mAh accu. Samen met de - volgens Huawei - energiezuinige chipset, zou het toestel bij normaal gebruik met gemak 2,23 dagen mee moeten kunnen gaan op één acculading. Bij intensief gebruik zou de Huawei P8 een uithoudingsvermogen van 1,5 dag hebben, waardoor niemand voor de verrassing zou komen te staan dat de accu voortijdig nog voor het einde van de dag leeg is.

Prijs, beschikbaarheid en uitvoeringen
De Huawei P8 is vanaf vrijdag 15 mei beschikbaar in de kleuren 'Titanium Gray' en 'Mystic Champagne' met 16 gigabyte opslagcapaciteit voor 499 euro. Meer informatie en alle specificaties over de Huawei P8 zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P8 overzichtspagina.

Hebben?
Geïnteresseerd in de Huawei P8? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice en wordt direct middels een eenmalige mailing op de hoogte gebracht zodra de Huawei P8 in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie