Volgende iPhones krijgen beter touchscreen en camera

Volgende iPhones krijgen beter touchscreen en camera

12-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het zal zeker nog tot september duren voordat Apple haar nieuwe Apple iPhones gaat presenteren. Het geruchtencircuit begint echter al behoorlijk op stoom te komen met speculaties en uitgelekte informatie over wat Apple in september zal gaan presenteren.

Wanneer naar het introductiepatroon van Apple gekeken wordt, mag verwacht worden dat Apple in september weer nieuwe Apple iPhones gaat presenteren. Hoewel de verwachte introductiedatum nog maanden weg is, begint het geruchtencircuit al stilaan vooruit te blikken op de komst van de nieuwe smartphones van Apple.

In het geruchtencircuit wordt al enige tijd gesuggereerd dat Apple gaat komen met maar liefst drie formaten iPhones. Er zou een 'klein' 4 inch model moeten gaan verschijnen en daarnaast ook een 4,7 en 5,5 inch model (vergelijkbaar met de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus).

Nieuwe informatie laat zien dat de 4,7 en 5,5 inch uitvoering van de nieuwe iPhone zeer waarschijnlijk een zogenaamd 'Force Touchscreen' krijgen. Dit type touchscreen is niet alleen in staat aanraking te registreren, maar ook te meten hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt. Deze techniek maakt een geheel nieuwe manier van bediening mogelijk.

Opnieuw duiken ook berichten op dat Apple van plan zou zijn om in ieder geval de Apple iPhone 6S Plus te gaan voorzien van saffier-glas over het beeldscherm. Hierdoor zou het beeldscherm van de iPhone 6S Plus nagenoeg onverwoestbaar en krasvast moeten zijn. Afgelopen jaar had Apple nog de grootste moeite met de productie van saffier-glas en heeft Apple deze feature naar verluidt zelfs helemaal moeten schrappen uit het oorspronkelijke ontwerp van de huidige Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Naast roddels over het Force touchscreen doen ook geruchten de ronde dat Apple voor het eerst sinds de Apple iPhone 4S een hogere resolutie camera gaat gebruiken in haar nieuwe iPhones. De laatste generaties iPhones waren stuk voor stuk uitgerust met een 8-megapixelcamera. De nieuwe iPhones die in september moeten verschijnen krijgen naar verluidt een 12-megapixelcamera.

De nieuwe Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden zeer waarschijnlijk aangedreven door Apple's nieuwe Apple A9 processor. Apple gaat daarbij het werkgeheugen volgens de jongste informatie verdubbelen van 1 naar 2 gigabyte.

Apple zou naar verluidt grote verwachtingen hebben van haar twee- of wellicht zelfs drie nieuwe iPhones. Het bedrijf verwacht in één jaar tijd tussen de 80 en 90 miljoen iPhone 6S toestellen te gaan verkopen, waarvan twee derde het 4,7 inch formaat en één derde het 5,5 inch formaat.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie