NIeuwe versie van WhatsApp met Material Design interface nu beschikbaar in Google Play Store

13-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Messaging


Na een testperiode van enkele weken heeft WhatsApp vandaag de nieuwe versie van haar gelijknamige messaging-app in de Google Play Store geplaatst. De nieuwe versie van WhatsApp is voorzien van een geheel nieuwe interface, vormgegeven binnen Google's 'Material Design' filosofie.

De Android versie van WhatsApp heeft een grote make-over gekregen. Vanaf vandaag kunnen alle gebruikers van Android smartphones de nieuwste versie van WhatsApp downloaden uit de Google Play Store. De nieuwe versie van WhatsApp kent een geheel nieuwe interface, vormgegeven binnen Google's 'Material Design' filosofie waarmee de interface van WhatsApp nu aansluit bij de nieuwe interface van Android 5.0.

WhatsApp krijgt Material Design interface
WhatsApp krijgt Material Design interface

Google noemt de nieuwe interface van Android 5.0 Lollipop en hoger 'Material Design'. De interface bestaat uit herkenbare kleuren en is opgebouwd uit diverse lagen die sneller- en langzamer over elkaar heen schuiven. Opties worden vaak middels grote ronde knoppen weergegeven.

WhatsApp heeft de nieuwe Material Design interface goed weten toe te passen in haar Android App. De kleur van de app is een stuk donkerder geworden waardoor de kleur past binnen de 'richtlijnen' van Google's Material Design. Contacten hebben ronde icoontjes gekregen en ook opties voor het delen van bijvoorbeeld foto's en bestanden worden nu met ronde icoontjes weergegeven.

De nieuwe versie van WhatsApp met de Material Design interface is de afgelopen weken al uitgebreid getest door een grote groep gebruikers. De nieuwe versie kon namelijk al via de website van WhatsApp gedownload en geïnstalleerd worden. Vanaf vandaag krijgen alle WhatsApp gebruikers automatisch een update aangeboden via de Google Play Store en krijgen daarmee de beschikking over de nieuwe versie van WhatsApp met haar Material Design interface.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie