Prijs YotaPhone 2 omlaag - Android 5.0 Lollipop update op komst

13-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het Russische bedrijf Yota Devices, fabrikant van de YotaPhone en YotaPhone 2, heeft bekend gemaakt dat de prijs van het toestel met 100 euro omlaag gaat. Ook is er een Android 5.0 Lollipop update in aantocht.

De Russische smartphone fabrikant Yota Devices, bekend van de YotaPhone en YotaPhone 2, heeft bekend gemaakt dat de verkoopadviesprijs van de 'nieuwe' YotaPhone 2 met 100 euro omlaag zal gaan. Ook heeft het bedrijf aangekondigd dat er een Android 5.0 Lollipop update voor het toestel in aantocht is.

Yota Devices YotaPhone 2
Yota Devices YotaPhone 2

De YotaPhone uit 2013 en de YotaPhone 2 uit 2014 zijn twee bijzondere smartphones. Beide toestellen hebben zowel aan de voor- als aan de achterzijde een beeldscherm. Het beeldscherm aan de achterzijde van beide toestellen is een zogenaamd 'e-ink beeldscherm', hetzelfde type beeldscherm wat ook in e-readers gebruikt wordt.

Het grote voordeel van e-ink beeldschermen is dat deze beeldschermen geen energie verbruiken tijdens de weergave van beeld. Alleen het laden van nieuwe beelden kost éénmalig energie, waarna het beeld tot in de lengte van dagen, weken, maanden en zelfs jaren op het beeldscherm kan blijven staan zonder dat hier nog energie voor nodig is.

Het idee achter het gebruik van een e-ink beeldscherm in een smartphone is om smartphones aanzienlijk energiezuiniger te maken. Kleurenbeeldschermen in smartphones zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het energieverbruik. Yota Devices geeft de gebruiker de mogelijkheid het kleurenbeeldscherm te laten voor wat het is en de smartphone via het e-ink beeldscherm te gebruiken. Daarmee kunnen gebruikers aanzienlijk langer met hun accu doen dan bij een normale smartphone.

De nieuwe YotaPhone 2 is sinds december 2014 verkrijgbaar in Nederland. In Nederland ishet toestel voor 699 euro in de verkoop gegaan, een stevige verkoopprijs die wij in onze uitgebreide review over de YotaPhone 2 al niet in verhouding vonden staan tot het product. Met een prijsverlaging van 100 euro is de YotaPhone 2 overigens nog steeds vrij stevig geprijsd, maar komt de verkoopprijs wel meer in de buurt van wat bij het toestel past.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie