Motorola wederom één van de eerste met Android 5.1 update voor Moto E

15-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Motorola heeft het wederom voor elkaar gekregen om als één van de eerste smartphone fabrikanten een Android 5.1 update klaar te stomen voor haar toestellen. Het bedrijf is nu gestart met de uitrol van een Android 5.1 update voor de Motorola Moto E (2015).

Ondanks dat Motorola als smartphonemerk een zeer kleine speler is in de smartphonemarkt, heeft het bedrijf - dat tegenwoordig onderdeel is van het veel grotere Lenovo - een zeer goede reputatie als het gaat om het uitbrengen van Android updates. Motorola doet opnieuw haar naam eer aan en brengt als één van de eerste smartphone fabrikanten een update naar Android 5.1 Lollipop voor de nieuwe Motorola New Moto E (2015).

Motorola New Moto E
Motorola New Motorola E (Motorola Moto E 2015)

Android 5.1 Lollipop is feitelijk niet meer dan een verbeterde versie van Android 5.0 Lollipop. Google bracht deze nieuwe versie van Android begin maart van dit jaar uit en loste daarmee in een keer vele problemen op die waren aangetroffen in Android 5.0.

Google heeft Android 5.1 tevens gebruikt om enkele standaard ondersteuningen toe te voegen aan Android. Zo biedt Android vanaf Android 5.1 nu standaard ondersteuning voor smartphones met twee simkaartsloten (dual-sim smartphones) en is nu ook standaard 'HD Voice' ondersteuning aan Android toegevoegd. Tot op heden moesten smartphone fabrikanten deze ondersteuningen zelf toevoegen en ontwikkelen voor hun toestellen.

De belangrijkste nieuwe toevoeging aan Android 5.1 Lollipop is een uitgebreide beveiliging die smartphone diefstal onrendabel moet maken. Om te voorkomen dat een smartphone ongeautoriseerd (bijvoorbeeld na verlies of diefstal) door een ander gebruikt kan worden, koppelt Google voortaan het Google account aan de smartphone. Zelfs nadat een Android 5.1 smartphone volledig is gereset en terug wordt gezet naar fabrieksinstellingen, zal eerst het oorspronkelijke Google account ingevoerd moeten worden om de gewiste smartphone weer in gebruik te kunnen nemen. Op die manier wordt het voor kruimeldieven aanzienlijk lastiger om een smartphone na diefstal weer gebruiksklaar te maken.

De Motorola New Moto E (2015) is één van de eerste smartphones die Android 5.1 Lollipop middels een update aangeboden krijgt. De Motorola Moto E 2015 is opvolger voor de zeer succesvolle Motorola Moto E van vorig jaar en is er in diverse opzichten flink op vooruit gegaan. Op de eerste plaats is het beeldscherm van het toestel gegroeid van 4,3 naar 4,5 inch. Dit formaat wordt momenteel gezien als het meest ideale beeldschermformaat omdat het zeker niet te groot, maar absoluut ook niet te klein is. De beeldschermresolutie is met 540 x 960 pixels (qHD) gelijk gebleven.

De grootste verandering is nog wel de 4G netwerkondersteuning van de nieuwe Motorola New Moto E. Hierdoor kan nu ook met de Motorola New Moto E genoten worden van de snelheid van 4G netwerken met internetsnelheden die soms nog hoger liggen dan via de vaste internetverbinding thuis. Deze ondersteuning dankt de Motorola New Moto E aan haar Qualcomm Snapdragon 410 processor. Deze quad-core processor heeft een rekenkracht van 1,2 GHz en is daarmee op papier dubbel zo snel dan de 1,2 GHz dual-core processor in haar voorganger.

Om de Motorola New Moto E nog steeds tegen een zeer scherpe prijs aan te kunnen bieden is de eenvoudige maar doeltreffende 5-megapixelcamera ongewijzigd gebleven. Wel beschikt de nieuwe Motorola New Moto E nu ook over een VGA frontcamera wat het toestel nu ook geschikt maakt voor videogesprekken en natuurlijk het maken van selfies.

Een andere grote vooruitgang is de interne opslagcapaciteit. Deze is in de Motorola New Moto E verdubbeld van 4 naar 8 gigabyte. Het toestel kan nog steeds rekenen op een werkgeheugen van 1 gigabyte. Voorts is uiteraard wederom ook een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te kunnen breiden met geheugenkaartjes van maximaal 32 gigabyte.

Omdat de Motorola New Moto E met haar 4,5 inch beeldscherm wat groter is geworden dan haar voorganger, had Motorola ook meer ruimte voor een grotere accu. Ook de accucapaciteit is dan ook behoorlijk omhoog gegaan van 1980 naar 2390 mAh, wat uiteraard zal resulteren in een nog beter uithoudingsvermogen.

Het uithoudingsvermogen zal sowieso ook verbeteren door dat de Motorola New Moto E direct uit de doos draait op het gloednieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Alles bij elkaar zorgen al deze specificaties tezamen ervoor dat de Motorola New Moto E wederom een ongekend interessante smartphone is geworden met een zeer goede prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding!

De Motorola New Moto E is sinds maart in Nederland verkrijgbaar voor circa 130 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Motorola New Moto E overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie