Samsung bevestigt bestaan Samsung Galaxy S6 Active op eigen website

19-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft op haar eigen website per ongeluk het bestaan van de Samsung Galaxy S6 Active bevestigd. De naam van het toestel is opgedoken in Samsung's Plus programma.

Al enkele weken doen geruchten de ronde dat Samsung binnenkort een robuuste en waterdichte uitvoering van de Samsung Galaxy S6 gaat presenteren. Het toestel zou - net als voorgaande jaren - vernoemd gaan worden naar Samsung's paradepaardje, met als toevoeging 'Active', in dit geval dus 'Samsung Galaxy S6 Active.

Eerder uitgelekte afbeeldingen van de Samsung Galaxy S6 Active
Eerder uitgelekte afbeeldingen van de Samsung Galaxy S6 Active

Doordat Samsung in de afgelopen twee jaar ook al een Active uitvoering van de Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5 heeft uitgebracht, lag het eigenlijk al voor de hand dat er ook een Samsung Galaxy S6 Active zou gaan verschijnen. Samsung heeft dit nu zelf min of meer bevestigd op haar eigen website, zo meldt Sammobile.

Naam Samsung Galaxy S6 Active duitk op de website van Samsung zelf op
Naam Samsung Galaxy S6 Active duitk op de website van Samsung zelf op

Samsung heeft voor gebruikers van haar smartphones een zogenaamd 'Samsung Plus programma', een ondredeel op de website van Samsung waar klanten ondersteuning en extra diensten kunnen vinden. Binnen dit Samsung Plus programma is nu ook de naam 'Samsung Galaxy S6 Active' opgedoken, waarmee Samsung feitelijk het bestaan van het toestel heeft bevestigd.

Opvallend is dat bij het toestel de releasedatum van 10 april vermeld staat. Dat impliceert dat het eerder Samsung's idee was om de Samsung Galaxy S6 Active gelijktijdig met de normale Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te introduceren. Volgens Sammobile heeft Samsung de introductie van de Galaxy S6 Active mogelijk uitgesteld om het toestel te voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot, een optie die de normale Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge moeten missen.

De afgelopen jaren verschenen de Active uitvoeringen van de Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5 steevast rond de zomer (juni / juli). De verwachting is dan ook dat Samsung ook dit jaar de Samsung Galaxy S6 Active rond die periode zal gaan presenteren. Naast eerder uitgelekte (bovenstaande) foto's zijn ook al veel details van de Samsung Galaxy S6 Active bekend.

Nagenoeg gelijk aan de normale Galaxy S6
De specificaties van de Samsung Galaxy S6 Active komen nagenoeg geheel overeen met de specificaties van de normale Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Zo krijgt de smartphone ook een 5,1 inch groot Super AMOLED beeldscherm met een gigantische resolutie van 1.440 x 2.560 pixels (Quad HD). Verder is het toestel voorzien van een 16-megapixelcamera aan de achterzijde, een 5-megapixel frontcamera en wordt ook de Galaxy S6 Active aangedreven door dezelfde Exynos 7 octa-core processor als in de Galaxy S6 en Galaxy S6 Active. Deze processor staat nu bekend als de snelste processor in de markt.

Verschillen
Grootste verschillen tussen de Galaxy S6 Active en de normale Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is dat de Galaxy S6 Active volledig stof- en waterdicht zal zijn. Om deze reden zal het toestel onder het beeldscherm ook fysieke druktoetsen hebben. Dit gaat ten kosten van de vingerafdrukscanner in de home-toets die de Galaxy S6 Active om die reden dus zal moeten missen.

Grote pluspunten
Absoluut pluspunt voor de Galaxy S6 Active belooft de aanzienlijk krachtigere accu van 3.500 mAh te gaan worden. Daarmee heeft de Galaxy S6 Active een accu die bijna 1.000 mAh krachtigere is dan de accu in de normale Galaxy S6, wat ongetwijfeld tot een aanzienlijk beter uithoudingsvermogen zal leiden. Tot slot wordt gesuggereerd dat de Galaxy S6 Active wél over een MicroSD geheugnekaartslot zal beschikken, een optie die de normale S6 en S6 Edge moeten misssen.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie