Nieuwe iPhones liggen één maand eerder in de winkels

Nieuwe iPhones liggen één maand eerder in de winkels

21-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens de vooraanstaande analist Kuo Ming-chi wijst alles erop dat Apple de volgende generatie iPhones een maand eerder gaat presenteren en dat de toestellen daarmee ook een maand eerder in de winkels komen te liggen.

Apple gaat de volgende generatie iPhones waarschijnlijk een maand eerder dan voorheen presenteren en in de winkels leggen. Dat stelt de vooraanstaande analist Kuo Ming-chi van KGI Securities. Kuo heeft een zeer goede reputatie als het gaat om voorspellingen en informatie over Apple.

De afgelopen jaren heeft Apple haar nieuwe iPhones steevast in september gepresenteerd. Daarvoor onthulde Apple haar nieuwe toestellen in juli. Dit jaar lijkt Apple opnieuw te gaan breken met haar nieuwe 'traditie' en te gaan kiezen voor augustus als introductiemoment.

Verwacht wordt dat Apple in augustus gaat komen met een opvolger voor zowel de huidige Apple iPhone 6 als de huidige Apple iPhone 6 Plus. De toestellen luisteren naar verluidt naar de namen 'Apple iPhone 6S' en 'Apple iPhone 6S Plus'. Daarnaast doen geruchten de ronde dat Apple ook met een opvolger voor de Apple iPhone 5C gaat komen, waarmee Apple een portfolio met drie formaten (4 inch, 4,7 inch en 5,5 inch) smartphones weg gaat zetten.

Over de nieuwe Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus is de afgelopen tijd al behoorlijk wat gespeculeerd en uitgelekt. Als reactie op de 'bend-gate', waarbij vooral de Apple iPhone 6 Plus relatief makkelijk zou buigen, gaat Apple naar verluidt gebruik maken van een stevigere soort aluminum. Verder krijgen de nieuwe iPhones zeer waarschijnlijk meer werkgeheugen en een Apple simkaart.

Ook is de afgelopen weken al behoorlijk wat informatie uitgelekt over het gebruikte beeldscherm en camera van de volgende generatie iPhones. Het beeldscherm van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus zouden 'drukgevoelig' zijn, waardoor de beeldschermen niet alleen in staat zouden zijn een aanraking te detecteren, maar ook kunnen 'voelen' hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt. Daarbij zouden de nieuwe iPhones nu ook voorzien zijn van saffierglas over het beeldscherm, iets wat Apple naar verluidt eigenlijk al in de huidige generatie iPhones had willen toepassen.

Naast roddels over het Force touchscreen doen ook geruchten de ronde dat Apple voor het eerst sinds de Apple iPhone 4S een hogere resolutie camera gaat gebruiken in haar nieuwe iPhones. De laatste generaties iPhones waren stuk voor stuk uitgerust met een 8-megapixelcamera. De nieuwe iPhones die in augustus moeten verschijnen krijgen naar verluidt een 12-megapixelcamera.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie