'Sony komt volgende week met de Sony Xperia Z3+'

22-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De in april in Japan gepresenteerde Sony Xperia Z4 wordt volgens de jongste geruchten komende week in diverse andere landen uitgebracht onder de naam 'Sony Xperia Z3+'.

Diverse internationale bronnen melden vandaag eensgezind dat Sony van plan is om volgende week de Sony Xperia Z3+ te gaan introduceren. Vooralsnog is onduidelijk in welke landen het toestel onthuld zal gaan worden. Wel is duidelijk dat de Sony Xperia Z3+ waarschijnlijk hetzelfde toestel is dat Sony eind april in Japan presenteerde onder de naam 'Sony Xperia Z4'.

Sony Xperia Z4 officieel gepresenteerd in Japan
Sony Xperia Z4 wordt internationaal mogelijk uitgebracht onder de naam Sony Xperia Z3+

Al direct na de introductie van de Sony Xperia Z4 in Japan was de stemming van de internationale media dat het toestel meer gezien moest worden als verbeterde uitvoering van de Sony Xperia Z3 dan dat het toestel beschouwd moest worden als 'waardige opvolger' voor de Sony Xperia Z3. De verschillen tussen beide smartphones zijn namelijk relatief klein.

De in Japan gepresenteerde Sony Xperia Z4 heeft een vergelijkbaar design als de Sony Xperia Z3, maar is wel iets dunner en lichter geworden. Uiteraard is ook de nieuwe Xperia Z4 weer helemaal stof- en waterdicht. De Sony Xperia Z4 meet nu nog maar een dikte van slechts 6,9 mm. Dit heeft helaas ook een 'negatief' effect op de accu. In plaats van de 3100 mAh accu die eerder nog werd gebruikt in de Sony Xperia Z3 heeft de nieuwe Sony Xperia Z4 een accu met een iets lagere capaciteit van 2930 mAh. Naar verwachting zal Sony de Xperia Z4 internationaal gaan aankondigen onder de naam 'Sony Xperia Z3+'.

De Sony Xperia Z3+ krijgt daarmee net als haar voorganger 'wederom' een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. Doordat het beeldscherm even groot is gebleven, zijn ook de lengte en breedte van de Xperia Z3+ ongewijzigd gebleven. Voor het beeldscherm maakt Sony gebruik van de IPS-LCD beeldschermtechnologie, dat bekend staat om haar lagere energieverbruik, hogere contrast en natuurgetrouwere kleurweergave.

Zoals verwacht heeft de Sony Xperia Z3+ wederom een vernieuwde 20,7-megapixelcamera gekregen. Daarmee is de Sony Xperia Z3+ alweer de vierde telg in de Xperia Z familie met een 20,7-megapixelcamera. De camera heeft een verbeterde Exmor RS for Mobile camerasensor gekregen.

Een groter verschil is aan de voorzijde te zien. In plaats van de 2,2-megapixel front-camera in de Sony Xperia Z3, is de nieuwe Xperia Z3+ uitgerust met een 5-megapixel front-camera.

Onder de motorkap van de Sony Xperia Z3+ draait, zoals verwacht, de Qualcomm Snapdragon 810 processor, een 64-bit octa-core processor bestaande uit een 2 GHz- en een 1,5 GHz quad-core processor. De processor heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen tot haar beschikking. Voorts beschikt de Xperia Z3+ over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot maximaal 128 gigabyte.

De Sony Xperia Z3+ wordt volgens de laatste berichten komende week in diverse landen gepresenteerd. Of het toestel ook in Nederland uitgebracht gaat worden is momenteel nog niet bekend. Wel valt uit de specificatielijst van Sony op te maken dat het toestel de Nederlandse taal ondersteunt, wat suggereert dat Sony het toestel op termijn ook in Nederland wil gaan uitbrengen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10