BlackBerry kondigt opnieuw reorganisatie aan

BlackBerry kondigt opnieuw reorganisatie aan

26-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


Smartphone producent BlackBerry gaat opnieuw snijden in haar personeelsbestand. Ondanks dat sinds 2012 al de helft van het personeelsbestand is ontslagen dragen de reorganisaties nog niet bij aan betere resultaten.

BlackBerry gaat opnieuw de veger door haar personeelsbestand halen, meldt nieuwsdienst Reuters. Hoeveel ontslagen er gaan vallen is nog niet bekend maar de ontslagen komen bovenop alle reorganisaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

In 2012 had BlackBerry wereldwijd nog 12.700 medewerkers in dienst. In 2014 was dit al teruggebracht tot 7.000. Op dit moment staan wereldwijd nog zo'n 6.225 medewerkers op de loonlijst van BlackBerry.

BlackBerry heeft al jaren last van teruglopende verkopen van BlackBerry smartphones. Ook de BlackBerry diensten worden minder en minder gebruikt. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna drie kwart van de zakelijke markt ondertussen gebruikt van Apple iPhones. Ooit waren BlackBerry's onder zakelijke gebruikers het meest gebruikte toestellen. Ook Android doet het onder zakelijke gebruikers relatief goed.

Slechts 2 procent van het wereldwijde marktaandeel onder zakelijke gebruikers wordt momenteel verdeeld tussen BlackBerry en Microsoft wat aangeeft hoe diep BlackBerry ondertussen is weggezakt.

Door de slechte positie van BlackBerry maar het grote portfolio patenten en zakelijke diensten is BlackBerry ondertussen een goedkope en interessante prooi geworden voor een overname. Aanhoudende geruchten stellen dat onder andere Samsung, Microsoft en diverse Chinese smartphone fabrikanten interesse zouden hebben om BlackBerry op te kopen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie