Samsung werkt aan opvouwbare smartphone

Samsung werkt aan opvouwbare smartphone

29-05-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Bronnen rondom Samsung melden dat het bedrijf is begonnen met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone.

De doorgaans goed geïnformeerde Samsung fansite Sammobile meldt op basis van eigen bronnen rondom Samsung dat het bedrijf onlangs een ambitieus nieuw project heeft opgestart. Onder de codenaam 'Project Valley', kortweg 'Project V', zou Samsung begonnen zijn met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone.

Dankzij het project bestaat de kans dat we binnen enige tijd weer smartphones met een 'clamshell vormgeving' kunnen gaan verwelkomen. Tot enkele jaren geleden was de clamshell vormgeving erg populair omdat toestellen met deze vormgeving zowel compact als praktisch waren. Het beeldscherm en keyboard konden immers 'dichtgeklapt' worden.

De smartphone die Samsung naar verluidt in ontwikkeling heeft, krijgt mogelijk of zelfs zeer waarschijnlijk een buigbaar beeldscherm dat op beide delen van het toestel doorloopt. Het toestel kan naar verluidt - net als bij een clamshell telefoon - volledig dichtgeklapt worden waarbij het beeldscherm dus 'dubbelvouwt'.

Sammobile onderstreept dat het project nog in een zeer pril stadium verkeert en het dus nog absoluut niet zeker is dat uit het project daadwerkelijk een smartphone zal rollen die in productie zal gaan. Volgens Sammobile kan bij tegenvallers nog op ieder moment de stekker uit het project getrokken worden.

Samsung heeft al langer de ambitie om opvouwbare smartphones te gaan maken. Het bedrijf sprak eerder de verwachting uit dat in 2016 de eerste toestellen op de markt zouden gaan komen waarvan gebruikers het beeldscherm zelf kunnen gaan buigen.

Samsung heeft de afgelopen tijd al voorzichtige stapjes in de richting van 'vouwbare' beeldschermen gezet. Met de introductie van de Samsung Galaxy S6 Edge, begin dit jaar, en de Samsung Galaxy Note Edge, midden vorig jaar, heeft Samsung al laten zien wat zij met buigbare beeldschermen kan op het gebied van vormgeving. Bij deze toestellen zijn de beeldschermen echter al door Samsung in een vaste vorm gebogen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat smartphone gebruikers in de toekomst zelf het beeldscherm van hun toestel kunnen gaan buigen, oprollen of wellicht zelfs opvouwen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10