KPN test vandaag al met NL-Alert op haar 4G netwerk

KPN test vandaag al met NL-Alert op haar 4G netwerk

01-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Tijdens de landelijke test met NL-alert, vandaag om 12 uur, zal KPN ook NL-Alert berichten gaan verspreiden via haar 4G netwerk.

KPN is vandaag de eerste Nederlandse provider die ook NL-Alert testberichten zal uitsturen via haar 4G netwerk. De Nederlandse overheid en providers waren al met elkaar overeengekomen dat het voor het eind van dit jaar mogelijk moest zijn om ook over 4G netwerken NL-Alert berichten te versturen aangezien steeds meer Nederlanders van deze nieuwe netwerken gebruik maken.

Vandaag om 12 uur zend de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Wie dit bericht ontvangt, weet dat zijn of haar telefoon geschikt is voor de ontvangst van NL-Alert berichten bij een ramp of calamiteit. Wie dit bericht niet ontvangt weet dat zijn mobiele telefoon of smartphone NL-Alert niet ondersteund of nog niet goed ingesteld is voor NL-Alert.

Al sinds de introductie van NL-Alert in 2012 is er veel kritiek op de dienst. In beginsel boden slechts een select aantal smartphones ondersteuning voor NL-Alert. Later bleek ook dat NL-Alert alleen op de 2G en 3G netwerken van mobiele aanbieders werkte.

Ondertussen ondersteunen de meeste nieuwe smartphones NL-Alert. Ook moeten voor het einde van dit jaar alle Nederlandse 4G netwerken geschikt zijn voor het uitsturen van een NL-Alert bericht. KPN is vandaag de eerste Nederlandse provider die hiermee gaat testen.

De Nederlandse overheid heeft de afgelopen tijd al diverse malen NL-Alert ingezet bij calamiteiten waarbij ook de sirene ingezet werd. Via NL-Alert kan de overheid tekstberichten sturen naar mobiele telefoons in een bepaalde omgeving om informatie te geven over de calamiteit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie