Top HTC maakt excuses voor slechte prestaties

Top HTC maakt excuses voor slechte prestaties

05-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De top van HTC heeft onder aanvoering van bestuursvoorzitter en CEO Cher Wang excuses gemaakt aan haar aandeelhouders voor de slechte prestaties van het bedrijf in de afgelopen maanden.

De top van HTC heeft uitgebreide excuses gemaakt richting haar aandeelhouders voor de tegenvallende prestaties van HTC in de afgelopen maanden. Ondanks de introductie van een nieuw flagship-model, de HTC One M9, blijkt HTC momenteel geen goede resultaten te boeken.

De exuses kwamen een dag nadat de waarde van het aandeel HTC op de Taiwanese aandelenbeurzen daalde onder een waarde van 100 Taiwanese Dollar. In april 2011 noteerde het aandeel nog een waarde van 300 Taiwanese Dollar.

De in maart uitgebrachte HTC One M9 had HTC goede resultaten moeten opleveren, maar werd internationaal bekritiseerd vanwege het ontbreken van grote veranderingen ten opzichte van de HTC One M8 van vorig jaar. Ook stelt Wang dat HTC een te concervatieve marketingstrategie heeft toegepast in een markt met felle concurrentie.

Om het tij te keren heeft HTC belooft in oktober van dit jaar met een nieuwe 'flagship model' te gaan komen, mogelijk zelfs al een opvolger voor de huidige HTC One M9. Daarmee breekt HTC met haar traditie om slechts één flagship per jaar te presenteren, wat aangeeft dat het water HTC ondertussen al aan de lippen staat.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie