Mobile Vikings staakt Nederlands avontuur al na drie jaar

Mobile Vikings staakt Nederlands avontuur al na drie jaar

07-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Nog geen drie jaar na de komst van de virtuele mobiele aanbieder Mobile Vikings naar Nederland, houdt het bedrijf haar Nederlandse activiteiten al voor gezien. Eind dit jaar stopt Mobile Vikings in Nederland.

De van oorsprong Belgische provider Mobile Vikings heeft bekend gemaakt dat het haar diensten op de Nederlandse markt per 1 december van dit jaar gaat staken. Mobile Vikings is drie jaar actief geweest op de Nederlandse markt maar kon de concurrentie in Nederland naar eigen zeggen niet aan.

Mobile Vikings betrad eind 2012 de Nederlandse markt met een propositie waarbij een abonnement met een prepaid aansluiting wordt gecombineerd. Per maand kan de gebruiker met 15 of 25 euro opwaarderen. Voor beide bedragen kan de gebruiker 1,5 GB aan mobiel internet gebruiken en 500 SMS berichten versturen. In de 15 euro aansluiting zijn daarnaast ook nog 60 belminuten inbegrepen, bij het 25 euro abonnement zijn 250 belminuten inbegrepen.

Op de website van Mobile Vikings Nederland valt te lezen dat de provider per 1 december haar diensten gaat staken in Nederland. Klanten van Mobile Vikings kunnen tot 30 november gebruik maken van hun Mobile Vikings aansluiting en tegoed. Op 1 december vervalt al het resterende beltegoed, de aansluiting en het mobiele nummer. Wie zijn of haar mobiele nummer wil behouden moet deze voor 30 november verhuizen naar een andere mobiele provider.

Een toelichting op het vertrek vanuit Nederland geeft Mobile Vikings niet op haar website. Wel heeft Mobile Vikings tegenover de Belgische website ZDnet een verklaring gegeven. Daarin stelt Mobile Vikings dat een eerste reden is dat Nederland historisch een door abonnementen verzadigde markt is, waar een abonnement vaak gekoppeld wordt aan een telefoon. "Prepaid bellen tikt gewoon niet aan bij onze noorderburen, ook al bied je als ijverige operator alle voordelen van een abonnement," aldus Mobile Vikings tegenover ZDnet

Ten tweede is er een technisch aspect. Nederlandse klanen van Mobile Vikings konden bijvoorbeeld geen gebruik maken van dataroaming, of moesten het stellen met een lagere netwerksnelheid. “Als we dan uiteindelijk de som maakten, moesten we tot het besluit komen dat het beter was om onze activiteiten stop te zetten,” besluit Mobile Vikings.

Nederlandse klanten van Mobile Vikings kunnen nog tot 30 november gebruik maken van hun aansluiting, telefoonnummer, beltegoed en Mobile Vikings punten. Na deze datum vervalt dit alles en is het vertrek van Mobile Vikings uit Nederland een feit.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie