Nieuwe Sony Xperia Z3+ nu exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile

08-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


T-Mobile heeft de exclusieve verkooprechten weten te verwerven op de gloednieuwe Sony Xperia Z3+. Deze nieuwe Sony smartphone is vanaf deze week verkrijgbaar bij T-Mobile in Nederland.

Sony en T-Mobile hebben de gloednieuwe Sony Xperia Z3+ gezamelijk uitgebracht in Nederland. Het nieuwste high-end toestel van Sony is vanaf deze week exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile. De Sony Xperia Z3+ moet volgens Sony zeker niet gezien worden als een opvolger voor de Sony Xperia Z3 van vorig jaar. De Sony Xperia Z3+ is - zoals de naam al aangeeft - een geactualiseerde uitvoering van de Xperia Z3 met specificaties die passen bij dit moment.

Sony Xperia Z3+ officieel gepresenteerd
Sony Xperia Z3+ officieel gepresenteerd

De Sony Xperia Z3+ is exact hetzelfde toestel als de Sony Xperia Z4 die Sony enkele weken geleden in Japan presenteerde. In Japan heeft Sony het toestel onder de naam 'Xperia Z4' gepresenteerd omdat volgens het bedrijf in Japan de cultuur heel anders is en in principe ieder nieuw toestel als een 'flagship' gepresenteerd mag of moet worden. In de rest van de wereld brengt Sony het toestel uit als een 'upgrade' voor de al bestaande Xperia Z3.

Om discussies en negatieve reacties te voorkomen, schuift Sony het niet onder stoelen of banken dat de Sony Xperia Z3+ een 'upgrade' is van de Sony Xperia Z3. Dit is namelijk ook overduidelijk aan het toestel af te lezen. De Sony Xperia Z3+ kent bijvoorbeeld nagenoeg dezelfde vormgeving als haar oudere broertje, al is het toestel met 6,9 mm wel een stukje dunner geworden.

Achterzijde van de Sony Xperia Z3+
Achterzijde van de Sony Xperia Z3+

De overeenkomsten tussen de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3+ zijn niet alleen in de vormgeving zichtbaar. Ook het 5,2 inch grote Full HD beeldscherm en de 20,7-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel zijn ongewijzigd gebleven.

Op processorgebied heeft er wel een flinke verandering plaatsgevonden. De nieuwe Xperia Z3+ draait op de ondertussen veel besproken Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor, een snelle en energiezuinige 64-bit chipset. Daarbij heeft het toestel 3 gigabyte aan werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Ondanks de geringe dikte van 6,9 mm heeft Sony ook nog een MicroSD geheugenkaartslot in het toestel weten te stoppen die overweg kan met geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte.

Naast de processor heeft Sony ook de front-camera een flinke upgrade gegeven. In plaats van de 2,2-megapixelcamera in de Xperia Z3 heeft de Xperia Z3+ een hoogwaardige 5-megapixel frontcamera met groothoeklens die beschikt over nagenoeg dezelfde functionaliteiten als de primaire camera van de Xperia Z3+.

Doordat de Sony Xperia Z3+ een stukje dunner is dan de Xperia Z3 is de accu in het toestel iets kleiner geworden. De accu meet nu een capaciteit van 2930 mAh in plaats van 3100 mAh. Volgens Sony heeft dit overigens geen nadelig effect op het uithoudingsvermogen omdat nu een andere en energiezuinigere chipset wordt gebruikt. Daarmee heeft de Xperia Z3+ volgens Sony nog steeds een uithoudingsvermogen van circa 2 dagen.

Exclusief bij T-Mobile
De Sony Xperia Z3+ is in Nederland volledig exclusief verkrijgbaar met- en bij T-Mobile en en is vanaf deze week verkrijgbaar in de kleuren 'Aqua Metalic', 'Koper', 'Wit' en 'Zwart'. De smartphone heeft een losse verkoopadviesprijs van 699 euro. T-Mobile geeft een flinke korting indien het toestel wordt aangeschaft in combinatie met een T-Mobile abonnement.

Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia Z3+ zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia Z3+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie