Kleine en grote Alcatel One Touch Idol 3 verkrijgbaar in Nederland

08-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De twee mooiste smartphones van Alcatel One Touch van dit moment, de kleine en de grote Alcatel One Touch Idol 3, zijn aangekomen in de Nederlandse winkels.

Alcatel One Touch heeft haar twee paradepaardjes voor dit voorjaar, de 4,7 inch grote Alcatel One Touch Idol 3 4.7 en de 5,5 inch grote Alcatel One Touch Idol 3 5.5 uitgebracht in Nederland, Beide toestellen zijn vanaf deze week verkrijgbaar. Hoewel beide toestellen er van buiten hetzelfde uit zien en een aantal overeenkomsten tonen, zijn het toch twee totaal verschillende toestellen. Beide toestellen zijn gericht op het mid-range segment, maar positioneren zich binnen dit kader aan weerszijden van elkaar. De 5,5 inch versie van de Idol 3 beschikt over iets betere specificaties dan de 4,7 inch versie, en richt zich dan ook op een andere doelgroep.

Alcatel One Touch Idol 3 met 5,5 inch beeldscherm
Alcatel One Touch Idol 3 met 5,5 inch beeldscherm

Alcatel One Touch Idol 3 (5,5)
De grote variant van de Idol 3 beschikt over een 5,5 inch beeldscherm met een Full HD resolutie. De Idol 3 (5,5) wordt aangedreven wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 615 chipset met een octa-core processor. Deze chipset behoort tot de bovenkant van het mid-range scala. De processor wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en gebruikers hebben 32GB aan intern opslaggeheugen tot hun beschikking.

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 13-megapixelcamera met LED flitser, waarmee video's in Full HD kunnen worden opgenomen. Alcatel One Touch heeft de voorkant van het toestel daarnaast voorzien van een 8-megapixelcamera, wat voor haarscherpe selfies moet zorgen. Tenslotte is de phablet voorzien van een accu met 2910mAh accucapaciteit.

Alcatel One Touch Idol 3 met 4,7 inch beeldscherm
Alcatel One Touch Idol 3 met 4,7 inch beeldscherm

Alcatel One Touch Idol 3 (4,7)
De kleine versie van de Alcatel One Touch Idol 3 beschikt over een beeldscherm van 4,7 inch. Waar de phablet voorzien is van een Full HD beeldscherm, moet de 4,7 inch versie het doen met een 720P HD resolutie. Ook op de chipset is iets beknibbeld. Het toestel is namelijk voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410 met quad-core processor. Wel is er is de beschikking over 2GB aan werkgeheugen, maar is de opslagcapaciteit dan weer teruggeschroefd naar 16GB.

Net zoals de 5,5 inch versie van de Idol 3, beschikt de 4,7 inch versie over een 13-megapixelcamera met LED-flitser aan de achterzijde van het toestel. De megapixels van de camera zijn wel teruggeschroefd aan de voorzijde van het toestel. De Idol 3 (4,7) beschikt over een 5-megapixelcamera en ook de accucapaciteit ligt iets lager, namelijk 2000mAh.

De camera is één van de vele overeenkomsten
De camera is één van de vele overeenkomsten

Veel overeenkomsten
Hoewel de hardware specificaties van de twee toestellen verschillen, zijn er ook veel overeenkomsten te vinden tussen de smartphones. Beide Idol 3 toestellen zijn gemaakt van kunststof en voelen stevig aan. De achterzijde van de smartphones zijn voorzien van een stroevere laag, wat voor meer grip zorgt. 

Eén van de meest opvallende eigenschappen van de Alcatel One Touch Idol 3, is dat men de toestellen ondersteboven kan houden en toch een telefonisch gesprek kan voeren. Alactel One Touch heeft aan beide zijden namelijk zowel een speaker als een microfoon geplaatst. Hoewel aan beide zijden voorzien zijn van een speaker, is het onduidelijk of de Idol 3 ook echt beschikt over stereo speakers. Het kan namelijk goed zijn dat het bedrijf één van de speakers enkel inzet voor telefoongesprekken.

De Alcatel One Touch Idol 3 wordt standaard geleverd met Android 5.0 Lollipop, waar het bedrijf haar eigen skin overheen heeft gelegd. Hoewel de interface een aantal kleine visuele aanpassingen kent, die zich vooral laten zien in de iconen-set, leveren de toestellen toch het 'standaard Android gevoel'.

Beschikbaarheid en prijs
Beide varianten van de Alcatel One Touch Idol 3 zijn vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. De 4,7 inch variant van de Idol 3 kost 229 euro en is nu al op voorraad bij Belsimpel, alwaar de 5,5 inch versie een verkoopadviesprijs van 299 euro heeft gekregen en eveneens alreeds beschikbaar is bij Belsimpel. Hiermee weet Alcatel One Touch zich prima te positioneren in het behoorlijk volle mid-range segment. Meer informatie en alle specificaties van de Idol 3 4.7 en de Idol 3 5.5 zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's:

Alcatel One Touch Idol 3 4.7 overzichtspagina
Alcatel One Touch Idol 3 5.5 overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie