'Nieuwe iPhones op 25 september in de verkoop'

'Nieuwe iPhones op 25 september in de verkoop'

09-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De volgende generatie Apple iPhone, momenteel vaak aangeduidt met 'Apple iPhone 6S' en 'Apple iPhone 6S Plus', komt mogelijk op vrijdag 25 september in de eerste landen in de winkels te liggen, zo meldt een Britse website.

Volgens de Britse website komt de volgende generatie Apple iPhones, momenteel vaak aangeduidt met 'Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus, op vrijdag 25 september van dit jaar in de eerste landen in de winkels te liggen. De website baseert zich op een interne e-mail die binnen de Britse tak van Vodafone rondgestuurd zou zijn.

Volgens deze e-mail gaat Vodafone in Groot Brittannië vanaf 18 september pre-orders aannemen voor de nieuwe iPhones. In de e-mail wordt de volgende generatie iPhones aangeduidt met 'New iPhone'. Dit laat de geruchten oplaaien dat Apple net als bij de Apple iPad een versienummer achterwegen gaat laten voor de volgende generatie iPhones.

Mocht de informatei van de Britse website kloppen, dan gaat dit dwars in tegen eerdere geruchten en aanwijzingen dat de volgende generatie iPhones een maand eerder dan normaal gepresenteerd zouden worden en op de markt zouden komen. Eerder werd namelijk nog gesuggereerd dat de volgende generatie iPhones in augustus gepresenteerd en uitgebracht zouden worden. De afgelopen jaren heeft Apple haar nieuwe iPhones steevast in september gepresenteerd. Daarvoor onthulde Apple haar nieuwe toestellen in juli.

Verwacht wordt dat Apple in de komende maanden gaat komen met een opvolger voor zowel de huidige Apple iPhone 6 als de huidige Apple iPhone 6 Plus. De toestellen luisteren naar verluidt naar de namen 'Apple iPhone 6S' en 'Apple iPhone 6S Plus'. Daarnaast doen geruchten de ronde dat Apple ook met een opvolger voor de Apple iPhone 5C gaat komen, waarmee Apple een portfolio met drie formaten (4 inch, 4,7 inch en 5,5 inch) smartphones weg gaat zetten.

Over de nieuwe Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus is de afgelopen tijd al behoorlijk wat gespeculeerd en uitgelekt. Als reactie op de 'bend-gate', waarbij vooral de Apple iPhone 6 Plus relatief makkelijk zou buigen, gaat Apple naar verluidt gebruik maken van een stevigere soort aluminum. Verder krijgen de nieuwe iPhones zeer waarschijnlijk meer werkgeheugen en een Apple simkaart.

Ook is de afgelopen weken al behoorlijk wat informatie uitgelekt over het gebruikte beeldscherm en camera van de volgende generatie iPhones. Het beeldscherm van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus zouden 'drukgevoelig' zijn, waardoor de beeldschermen niet alleen in staat zouden zijn een aanraking te detecteren, maar ook kunnen 'voelen' hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt. Daarbij zouden de nieuwe iPhones nu ook voorzien zijn van saffierglas over het beeldscherm, iets wat Apple naar verluidt eigenlijk al in de huidige generatie iPhones had willen toepassen.

Naast roddels over het Force touchscreen doen ook geruchten de ronde dat Apple voor het eerst sinds de Apple iPhone 4S een hogere resolutie camera gaat gebruiken in haar nieuwe iPhones. De laatste generaties iPhones waren stuk voor stuk uitgerust met een 8-megapixelcamera. De nieuwe iPhones die in augustus moeten verschijnen krijgen naar verluidt een 12-megapixelcamera.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie