Sony voorziet nieuwe smartphones en tablets van diefstalprotectie

Sony voorziet nieuwe smartphones en tablets van diefstalprotectie

10-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Instellingen , Toestellen


Sony gaat alle nieuwe smartphones en tablets standaard uitrusten met diefstalprotectie. Deze diefstalprotectie maakt een Sony smartphone of tablet waardeloos voor het dievengilde.

Vandaag de dag heeft bijna iedereen een smartphone of tablet op zak met een waarde van meerdere honderden euro's, een walhalla voor het dievengilde. Immers met of zonder geweld is het voor het dievengilde relatief eenvoudig geworden om met een klein beetje inspanning behoorlijk wat geld te verdienen. Een smartphone of tablet is immers vrij snel ontfutseld en levert in het grijze circuit al snel enkele tientallen tot honderden euro's op.

Sony gaat dit probleem met haar nieuwe smartphones en tablets actief aanpakken, zo heeft Sony laten weten. Alle nieuwe smartphones en tablets van Sony, te beginnen met de Sony Xperia Z4 Tablet, de Sony Xperia M4 Aqua (sinds kort verkrijgbaar in Nederland) en de Sony Xperia C4 (binnenkort verkrijgbaar), worden standaard voorzien van 'My Xperia Theft Protection'.

Veiliger
My Xperia Theft Protection is aanzienlijk veiliger dan de standaard beveiliging van een smartphone of tablet middels een pincode, wachtwoord, vergrendelingspatroon of vingerafdruk. Normale beveiligingen kunnen relatief makkelijk gekraakt of omzeilt worden en vervallen wanneer de smartphone of tablet middels een hard reset teruggezet wordt naar fabrieksinstellingen. Dit geldt niet voor My Xperia Theft Protection.

Geïntegreerd in de boatloader
My Xperia Theft Protection is veel dieper in de structuur van een Xperia smartphone of tablet geïntegreerd. Het is toegevoegd aan de zogenaamde 'bootloader' van Xperia smartphones en tablets. Deze 'bootloader' heeft het Xperia apparaat nodig om de smartphone en het Android besturingssysteem op te kunnen starten. Het is daardoor geen onderdeel van het besturingssysteem zelf. Hierdoor blijft de My Xperia Theft Protection dan ook actief zelfs wanneer de smartphone volledig wordt gereset of wanneer nieuwe software op het toestel wordt geflashed.

Totale vergrendeling
My Xperia Theft Protection zorgt voor een totale blokkade van de smartphone of tablet in het geval op het toestel een hard reset wordt uitgevoerd, op het moment dat de software op het toestel wordt vervangen middels zogenaamde 'flash tools' en wanneer het Google account waaraan My Xperia Theft Protection is gekoppeld wordt verwijderd.

Ook wanneer geprobeerd wordt de My Xperia Theft Protection uit te schakelen en daarbij vijf keer de onjuiste inloggegevens worden ingevoerd, wordt geprobeerd My Xperia Theft Protection te verwijderen middels admin-rechten én wanneer My Xperia Theft Protection op afstand wordt geactiveerd, zal de Sony smartphone of tablet volledig vergrendelen.

Wanneer de My Xperia Theft Protection in werking treedt, worden alle actieve apps gestopt, wordt het onmgelijk nog gebruik te maken van de notificatiebalk, worden alle inkomende- en uitgaande oproepen geblokkeerd en wordt de werking van de USB poort uitgeschakeld voor alles behalve opladen. Op die manier is het ook niet meer mogelijk middels een PC verbinding te krijgen met het toestel door deze aan te sluiten aan de computer om deze te 'hacken'.

Alleen ontgrendelen met Google account
De vergrendeling door My Xperia Theft Protection kan enkel nog ongedaan gemaakt worden door de juiste login-gegevens te verstrekken van het Google account waarmee My Xperia Theft Protection is ingesteld. Worden deze gegevens niet correct ingevoerd, blijft het toestel vergrendeld en is de telefoon of tablet daarmee volledig waardeloos voor het dievengilde.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie