'Volgende iPhones krijgen verbeterde front-camera met flitser'

'Volgende iPhones krijgen verbeterde front-camera met flitser'

11-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Instellingen , Toestellen


De volgende generatie Apple iPhones worden waarschijnlijk niet alleen van een hogere resolutie primaire camera voorzien, maar krijgen ook een betere front-camera. De front-camera zou zelfs een flitser hebben, zo blijkt uit nieuwe broncode die in iOS 9 is aangetroffen.

In de begin deze week door Apple gepresenteerde nieuwe versie van iOS hebben ontwikkelaars broncode aangetroffen die erop wijst dat de volgende generatie Apple iPhones uitgerust zullen gaan worden met een verbeterde front-camera.

 

 

Uit de broncode van iOS 9 valt op te maken dat de resolutie van de front-camera waarschijnlijk omhoog gaat. De huidige Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6 Plus hebben beide een front-camera met een resolutie van 1,2-megapixel, net voldoende om video's in een 720p HD formaat op te kunnen nemen. De front-camera in de nieuwe Apple iPhone kent waarschijnlijk een aanzienlijk hogere resolutie aangezien de broncode van iOS 9 erop wijst dat het mogelijk wordt om met de front-camera 1080p Full HD video opnames te maken.

Hogere resolutie front-camera
Het is opmerkelijk dat deze broncode in iOS is aangetroffen, aangezien de hardware van alle huidige iPhones deze verandering nog niet ondersteunen. De aanwezigheid van deze broncode is dan ook een directe verwijzing naar hardwarematige veranderingen die de nieuwe generatie iPhones met zich mee zullen brengen. Om Full HD video's op te kunnen nemen is een cameraresolutie van minimaal 2,1-megapixel nodig.

Flitser aan de voorzijde
Naast de vonst van broncode die erop wijst dat het mogelijk wordt om Full HD video's op te nemen met de front-camera van de volgende generatie iPhones - en daarmee de verwachting dat de resolutie van de front-camera omhoog zal gaan - is ook code aangetroffen die erop wijst dat de front-camera van de nieuwe iPhones ondersteund zal gaan worden met een flitser. Dit is een zeer opmerkelijk detail aangezien er momenteel maar een hand vol toestellen zijn die naast een flitser aan de achterzijde van het toestel ook een flitser aan de voorzijde hebben.

Nieuwe camera-opties
Tot slot blijkt uit de code dat ook de functionaliteit van de front-camera flink uitgebreid wordt. Met de front-camera wordt het waarschijnlijk mogelijk om ook 240 frames per seconde slow-motion video's op te nemen en panorama-foto's te maken.

Volgende generatie iPhones
Verwacht wordt dat Apple in de komende maanden gaat komen met een opvolger voor zowel de huidige Apple iPhone 6 als de huidige Apple iPhone 6 Plus. De toestellen luisteren naar verluidt naar de namen 'Apple iPhone 6S' en 'Apple iPhone 6S Plus'. Daarnaast doen geruchten de ronde dat Apple ook met een opvolger voor de Apple iPhone 5C gaat komen, waarmee Apple een portfolio met drie formaten (4 inch, 4,7 inch en 5,5 inch) smartphones weg gaat zetten.

Over de nieuwe Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus is de afgelopen tijd al behoorlijk wat gespeculeerd en uitgelekt. Als reactie op de 'bend-gate', waarbij vooral de Apple iPhone 6 Plus relatief makkelijk zou buigen, gaat Apple naar verluidt gebruik maken van een stevigere soort aluminum. Verder krijgen de nieuwe iPhones zeer waarschijnlijk meer werkgeheugen en een Apple simkaart.

Force Touch
Ook is de afgelopen weken al behoorlijk wat informatie uitgelekt over het gebruikte beeldscherm en camera van de volgende generatie iPhones. Het beeldscherm van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus zouden 'drukgevoelig' zijn, waardoor de beeldschermen niet alleen in staat zouden zijn een aanraking te detecteren, maar ook kunnen 'voelen' hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt. Daarbij zouden de nieuwe iPhones nu ook voorzien zijn van saffierglas over het beeldscherm, iets wat Apple naar verluidt eigenlijk al in de huidige generatie iPhones had willen toepassen.

12-megapixelcamera
Naast roddels over het Force touchscreen doen ook geruchten de ronde dat Apple voor het eerst sinds de Apple iPhone 4S een hogere resolutie camera gaat gebruiken in haar nieuwe iPhones. De laatste generaties iPhones waren stuk voor stuk uitgerust met een 8-megapixelcamera. De nieuwe iPhones die in augustus moeten verschijnen krijgen naar verluidt een 12-megapixelcamera.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10