Samsung Galaxy S6 Edge Plus krijgt 5,7 inch beeldscherm

12-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken wordt gespeculeerd dat Samsung op korte termijn gaat komen met een grotere uitvoering van de Samsung Galaxy S6 Edge. Volgens de jongste geruchten krijgt deze smartphone en groot beeldscherm van 5,7 inch en zal draaien op Android 5.1.1 Lollipop.

Al weken doen geruchten de ronde dat Samsung werkt aan een grotere uitvoering van de Samsung Galaxy S6 Edge. Verondersteld wordt dat Samsung het toestel al binnen enkele weken gaat presenteren, terwijl het oorspronkelijk de bedoeling zou zijn geweenst het toestel pas in augustus of september te introduceren. Dat het toestel inderdaad op korte termijn gepresenteert gaat worden lijkt bevestigd te worden door de aanhoudende en streeds groter wordende stroom aan geruchten over het toestel.

Eerste live-foto van de Samsung Galaxy S6 Plus
Eerste live-foto van de Samsung Galaxy S6 Plus

Al langer wordt gespeculeerd dat Samsung een grotere uitvoering van de Samsung Galaxy S6 Edge in ontwikkeling heeft. Het toetstel zou onder de codenaam 'Project Zero 2' ontwikkeld worden. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat Samsung het toestel gelijktijdig met de Samsung Galaxy Note 5 zou gaan presenteren omdat de grotere uitvoering van de Galaxy S6 Edge gezien werd als opvolger voor de Galaxy Note Edge van vorig jaar.

Gespeculeerd wordt dat de grotere uitvoering van de Samsung Galaxy S6 Edge gaat luisteren naar de naam 'Samsung Galaxy S6 Edge Plus'. De nieuwste informatie, de wereld in geholpen door de doorgaans goed geïnformeerde Samsung fansite SamMobile, laat zien dat de Galaxy S6 Edge Plus voorzien zal zijn van een 5,7 inch groot Super AMOLED beeldscherm dat net als bij de Samsung Galaxy S6 Edge over twee randen van het toestel gebogen is.

De Samsung Galaxy S6 Plus wordt naar verluidt aangedreven door dezelfde processor als LG gebruikt in haar LG G4, de Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core processor. Daarbij krijgt het toestel naar verwachting 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Veel andere specificaties van de Samsung Galaxy S6 Plus komen overeen met de normale Samsung Galaxy S6 Edge. Zo krijgt de Galaxy S6 Plus naar verluidt ook een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel front-camera. Nieuwe informatie toont verder dat het toestel direct uit de doos zal draaien op Android 5.1.1 Lollipop.

Wanneer de Samsung Galaxy S6 Edge Plus gepresenteerd zal gaan worden is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de introductie binnen enkele weken plaats zal vinden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie