Qualcomm Snadragon 810 laat ook nieuwe Sony Xperia Z3+ warmlopen

15-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Qualcomm Snapdragon 810 processor in de nieuwe Sony Xperia Z3+ laat ook deze smartphone onder bepaalde omstandigheden warlmlopen, zo heeft Sony bevestigd. Het bedrijf komt binnenkort met een aanvullende software update.

Ook de nieuwe Sony Xperia Z3+ blijkt met wat problemen te kampen te hebben als gevolg van de overmatige warmteproductie van de Qualcomm Snapdragon 810 processor, zo blijkt uit de eerste reactie van diverse gebruikers van het nieuwe toestel. Af en toe kan de smartphone dermate warm worden dat de thermische beveiliging van het toestel automatisch inschakelt en apps worden afgesloten.

Sony Xperia Z3+ officieel gepresenteerd
Sony Xperia Z3+

De Sony Xperia Z3+ draait net als HTC One M9 en de LG G Flex 2 op de snelste Qualcomm processor van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Al sinds het moment dat deze processor is gepresenteerd, wordt de processor achtervolgd door warmteproblemen. De processor blijkt op volle snelheid dermate veel warmte te genereren dat een smartphone waarin deze is ingebouwd de warmte niet snel genoeg meer kan afvoeren, waardoor het toestel zelf in sommige situaties onconfortabel warm kan worden.

LG had met haar LG G Flex 2 de warmteproductieproblemen al sinds het begin redelijk goed onder controle, maar HTC moest voor haar HTC One M9 een extra software update uitbrengen om de warmteproductie in te dammen. Ook Sony gaat nu een extra software update uitbrengen om de warmpteproductie van de Snapdragon 810 processor in de Xperia Z3+ tegen te gaan, zo heeft de fabrikant laten weten. Deze software update kan rond de zomer verwacht worden, zo heeft Sony in een verklaring laten weten.

Overigens onderstreept Sony dat gebruikers van de Sony Xperia Z3+ zich geen zorgen hoeven te maken als hun toestel warm wordt. De warmteproductie van de Qualcomm Snapdragon 810 processor is te voelen aan de achterzijde van het toestel. De warmte wordt zoveel mogelijk via het glas aan de achterzijde afgevoerd. Wanneer de processor te warm wordt, bijvoorbeeld na langdurig filmen in 4K resolutie, treedt de thermische beveiliging in werking en wordt de applicatie die de warmteproductie veroorzaakt automatisch gestopt.

De Sony Xperia Z3+ is sinds begin deze maand in Nederland exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile. Zoals de naam van het toestel al aangeeft is de Sony Xperia Z3+ een 'upgrade' van de Sony Xperia Z3 van vorig jaar. De Sony Xperia Z3+ kent bijvoorbeeld nagenoeg dezelfde vormgeving als haar oudere broertje, al is het toestel met 6,9 mm wel een stukje dunner geworden.

Achterzijde van de Sony Xperia Z3+
Achterzijde van de Sony Xperia Z3+

De overeenkomsten tussen de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3+ zijn niet alleen in de vormgeving zichtbaar. Ook het 5,2 inch grote Full HD beeldscherm en de 20,7-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel zijn ongewijzigd gebleven.

Op processorgebied heeft er wel een flinke verandering plaatsgevonden. De nieuwe Xperia Z3+ draait op de ondertussen veel besproken Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor, een snelle en energiezuinige 64-bit chipset. Daarbij heeft het toestel 3 gigabyte aan werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Ondanks de geringe dikte van 6,9 mm heeft Sony ook nog een MicroSD geheugenkaartslot in het toestel weten te stoppen die overweg kan met geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte.

Naast de processor heeft Sony ook de front-camera een flinke upgrade gegeven. In plaats van de 2,2-megapixelcamera in de Xperia Z3 heeft de Xperia Z3+ een hoogwaardige 5-megapixel frontcamera met groothoeklens die beschikt over nagenoeg dezelfde functionaliteiten als de primaire camera van de Xperia Z3+.

Doordat de Sony Xperia Z3+ een stukje dunner is dan de Xperia Z3 is de accu in het toestel iets kleiner geworden. De accu meet nu een capaciteit van 2930 mAh in plaats van 3100 mAh. Volgens Sony heeft dit overigens geen nadelig effect op het uithoudingsvermogen omdat nu een andere en energiezuinigere chipset wordt gebruikt. Daarmee heeft de Xperia Z3+ volgens Sony nog steeds een uithoudingsvermogen van circa 2 dagen.

Exclusief bij T-Mobile
De Sony Xperia Z3+ is in Nederland volledig exclusief verkrijgbaar met- en bij T-Mobile en en is sinds vorige week verkrijgbaar in de kleuren 'Aqua Metalic', 'Koper', 'Wit' en 'Zwart'. De smartphone heeft een losse verkoopadviesprijs van 699 euro. T-Mobile geeft een flinke korting indien het toestel wordt aangeschaft in combinatie met een T-Mobile abonnement.

Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia Z3+ zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia Z3+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie