HTC wenst niet overgenomen te worden door Asus

HTC wenst niet overgenomen te worden door Asus

15-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


HTC heeft in een verklaring naar aanleiding van uitspraken van Asus laten weten niet overgenomen te willen worden door Asus.

Zelfs als het tot een formeel overnamevoorstel komt, ziet HTC niets in een overname door Asus. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten ten opzichte van nieuwsdienst Reuters naar aanleiding van eerdere uitspraken door de top van Asus vorige week.

HTC onderstreept in haar verklaring dat er geen contact is en is geweest met Asus ove reen eventuele overname. Ook heeft HTC aangegeven een eventueel overnamevoorstel van Asus niet eens in overweging te zullen nemen.

Vorige week gaf de CFO David Chang van Asus nog toe dat er bij Asus intern al diverse malen is gesproken over een overname van HTC. Later kwam Asus met het formele statement dat het bedrijf op dit moment geen plannen heeft om in HTC te investeren of HTC over te nemen.

Door slechte prestaties staat het aandeel van HTC sinds begin dit jaar extra onder druk. De waarde van het aandeel HTC lag begin dit jaar al bijna de helft lager dan in 2011 en sinds de introductie van de nieuwe HTC One M9 is de resterende waarde van het aandeel HTC nogmaals gehalveerd.

HTC heeft grote moeite om te kunnen concurreren tegen Apple, Samsung en diverse opkomende Chinese smartphone fabrikanten. HTC's landgenoot Asus doet het op de smartphonemarkt momenteel bezig. Hoewel Asus niet overal ter wereld actief is met haar smartphones, verwachten analisten dat Asus dit jaar een groei van 89 procent in haar smartphoneverkopen gaat realiseren.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10