Eerste Kodak smartphone met de vakantie in zicht nu verkrijgbaar

15-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sinds jaar en dag staat het merk 'Kodak' al synoniem voor fotografie. Met de zomervakantie voor de deur heeft het Britse Bullitt Group 's werelds eerste Kodak smartphone nu ook uitgebracht in Nederland.

Begin dit jaar kondigde het Britse Bullitt Group tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de eerste smartphone aan die onder de merknaam van fotografie-merk Kodak uitgebracht zal gaan worden. Bullitt Group mag de merknaam 'Kodak' in licentie gebruiken voor haar smartphones en zet de Kodak IM5 - niet verwonderlijk - in op het camera-segment in de smartphone markt. Deze eerste 'Kodak smartphone' is - heel tactisch zo vlak voor de zomervakantie - nu ook in Nederland verkrigjbaar, zo ontdekte onze collega's van Android Planet.

Kodak IM5
Kodak IM5

De Kodak IM5 smartphone is een Android smartphone voorzien van een 5 inch groot Full HD beeldscherm en draait uit de doos op Android 4.4 Kitkat. Het toestel zal later dit jaar middels een update zelfs voorzien gaan worden van Android 5.0 Lollipop, zo liet Bullitt Group al direct bij de aankondiging van de Kodak IM5 weten.

De Kodak IM5 heeft een geheel eigen interface
De Kodak IM5 heeft een geheel eigen interface

De Kodak IM5 is voorzien van een geheel eigen gebruiksinterface die naar verluidt gemakkelijk toegang geven tot de belangrijkste functies van de smartphone waaronder bellen, berichten, de camera en de contacten. Het is zelfs mogelijk om anderen op afstand via een computer toegang te geven tot het toestel zodat op afstand hulp geboden kan worden bij het instellen- of gebruiken van de Kodak IM5.

De camerafunctie staat centraal in de Kodak IM5
De camerafunctie staat centraal in de Kodak IM5

Zoals verwacht mag worden bij het merk 'Kodak' staat de camerafunctie centraal in de Kodak IM5 smartphone en is het toestel zo ontwikkeld dat het schieten, opslaan, delen en afdrukken van foto's zo snel en eenvoudig mogelijk is.

Eenvoud is bij de Kodak IM5 écht het sleutelwoord, zo stelt Eileen Murphy van Kodak. "Te veel herinneringen blijven steken op smartphones, vaak omdat voor veel mensen het proces om een foto te delen of af te drukken te moeilijk is. De Kodak IM5 is de eerste in een reeks producten die het erfgoed en ervaring van Kodak naar de smartphonemarkt brengt."

De Kodak IM5 heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel
De Kodak IM5 heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel

De Kodak IM5 smartphone is voorzien van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixelcamera aan de voorzijde. Daarbij wordt het toestel aangedreven door een 1,7 GHz octa-core processor en heeft 1 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking. Voorts is er 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit in het toestel aanwezig, dat eenvoudig uitgebreid kan worden met MicroSD geheugenkaarten van maximaal 32 gigabyte.

De Kodak IM5 komt dit voorjaar op de markt
De Kodak IM5 komt dit voorjaar op de markt

in het toestel is een speciale applicatiewinkel aanwezig waaruit specifieke - voor de Kodak IM5 geoptimaliseerde - apps gedwonload kunnen worden. Daarnaast is natuurlijk ook gewoon de Google Play Store aanwezig zodat de Kodak IM5 ook toegang biedt tot meer dan 1 miljoen andere Android apps.

Beschikbaarheid
De Kodak IM5 is vanaf nu verkrigjbaar in Nederland en onder andere verkrijgbaar bij Coolblue voor 279 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze Kodak IM5 specificatiepagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10