LG G3 blijft voorlopig draaien op Android 5.0 Lollipop

16-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft voorlopig geen plannen om de LG G3, de meest uitgebreide smartphone van LG van vorig jaar, een update te gaan geven naar een nieuwere versie van Android.

Terwijl Samsung, HTC en Sony hun high-end smartphones gedurende 12 tot soms wel 30 maanden lang blijven voorzien van nieuwe Android versies, maakt LG de grootste Android fans ongerust. LG heeft naar eigen zeggen namelijk nog geen plannen om de LG G3 van vorig jaar uit te gaan rusten met een nieuwere versie van Android.


LG G3

Tot op heden heeft LG pas één grote update uitgebracht voor de LG G3. Eind vorig jaar was LG één van de eerste fabrikanten die een bestaande smartphone - de LG G3 - voorzag van een Android 5.0 Lollipop update. Daarmee verbaaste LG destijds vriend en vijand aangezien LG vanuit het verleden een minder goede reputatie had op het gebied van updates. Het lijkt er nu echter op dat nu de nieuwe LG G4 beschikbaar is, LG de LG G3 van vorig jaar al uit het oog is verloren.

Op de Griekse Facebookpagina van LG laat het bedrijf naar aanleiding van vragen van LG G3 gebruikers weten dat het bedrijf geen plannen heeft om een Android 5.1 Lollipop update uit te brengen voor de LG G3. Dat wil overigens niet zeggen dat de LG G3 helemaal geen updates meer gaat ontvangen. Het kan zijn dat LG later dit jaar wel de opvolger van Android 5.1 Lollipop - momenteel bekend als 'Android M', als update gaat aanbieden voor de LG G3 en LG daarmee Android 5.1 gewoon overslaat.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie