Sony onthult eerste smartphone met 2K beeldscherm

17-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft in de Verenigde Staten haar eerste smartphone onthuld waarin het bedrijf een 2K beeldscherm heeft toegepast. Het toestel luistert naar de naam 'Xperia Z4v' en is een variant op de Sony Xperia Z3+ die sinds kort in Europa verkrijgbaar is.

Sony heeft in samenwerking met de Amerikaanse telecomprovider Verizon vandaag de Sony Xperia Z4v gepresenteerd, de Amerikaanse uitvoering van de Sony Xperia Z3+ die sinds begin deze maand in Nederland verkrijgbaar is. Bijzonder detail en verschil met de Sony Xperia Z3+ is dat de Sony Xperia Z4v is uitgevoerd met een 2K / QHD beeldscherm. Daarmee heeft Amerika de primeur de eerste Sony smartphone te mogen ontvangen waarin een beeldscherm met een dergelijk hoge beeldschermresolutie is toegepast.

Sony en Verizon presenteren Sony Xperia Z4v in de Verenigde Staten - Eerste Sony smartphone met 2K / QHD beeldscherm
Sony en Verizon presenteren Sony Xperia Z4v in de Verenigde Staten - Eerste Sony smartphone met 2K / QHD beeldscherm

Qua hardware komt de Sony Xperia Z4v in grote lijnen overeen met de 'Europese' Sony Xperia Z3+. Het grootste verschil is de beeldschermresolutie van het 5,2 inch grote beeldscherm. In de 'Amerikaanse' Sony Xperia Z4v is een beeldscherm met een hoge 2K / QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels) toegepast, terwijl de 'Europese' Sony Xperia Z3+ het moet stellen met 'slechts' een Full HD (1080 x 1920 pixels) beeldscherm. Daarmee is het beeldscherm van de Amerikaanse Xperia Z4v aanzienlijk scherper.

Roddels klopten
Nu in de Verenigde Staten de Sony Xperia Z4v is gepresenteerd, is duidelijk geworden dat het geruchtencircuit het eerder dit jaar inderdaad bij het rechte eind had. Begin dit jaar werd al voorspeld dat Sony dit voorjaar zou gaan komen met een 'opvolger' voor de Sony Xperia Z3 en dat deze opvolger in Europa voorzien zou zijn van 'slechts' een Full HD beeldscherm en in de Verenigde Staten een 2K / QHD beeldscherm zou krijgen.

Niet als opvolger durven presenteren
In Europa heeft Sony de 'opvolger' voor de Sony Xperia Z3 niet uit durven brengen onder de naam 'Xperia Z4' omdat het bedrijf op voorhand al wist dat dit veel commentaar en negativiteit zou gaan opleveren. Feitelijk is de Sony Xperia Z3+, zoals het toestel uiteindelijk in Europa is gaan heten, namelijk slechts een geactualiseerde, verbeterde en gemoderniseerde uitvoering van de al bestaande Xperia Z3.

De Xperia Z3+ heeft namelijk enkel een andere (snellere 64bit) octa-core processor gekregen en beschikt nu standaard over 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Daarbij is het toestel iets dunner en lichter geworden. Verschillen die niet noemenswaardig genoeg zijn om het toestel als een 'nieuw flagship' in Europa te kunnen presenteren.

2K toekomst bij Sony
Met de introductie van de Sony Xperia Z4v in de Verenigde Staten geeft Sony feitelijk ook al een klein kijkje in de toekomst. Het bedrijf bewijst namelijk met de Xperia Z4v dat het al bezig is met de ontwikkeling van smartphones met een 2K / QHD beeldscherm. Verwacht mag dan ook worden dat de échte Europese opvolger voor de Sony Xperia Z3, die mogelijk al in september tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerd gaat worden, zal beschikken over een 2K / QHD beeldscherm.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie