'Blackberry 'Venice' Slider wordt high-end Android smartphone'

18-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, begin maart van dit jaar, trok BlackBerry CEO John Chen onverwacht maar zonder er veel over te vertellen een onbekende BlackBerry smartphone uit zijn zak met een unieke 'slider' vormgeving. Een BlackBerry fan-site stelt nu over de eerste specificaties te beschikken van deze Blackberry smartphone met codenaam 'Venice'.

Tijdens een persconferentie van BlackBerry tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, begin maart, trok BlackBerry CEO John Chen onverwacht een prototye van een nieuwe BlackBerry smartphone uit zijn zak. Dit toestel, dat luistert naar de codenaam 'Venice' is een smartphone met een bijzondere 'slider-vormgeving'. Het toestel bestaat volledig uit een touchscreen, waarbij een volledig QWERTY toetsenbord uitgeschoven kan worden.

Blackberry toont onverwacht revolutionair vormgegeven BlackBerry Slider tijdens het Mobile World Congress in Barceloona
BlackBerry Slider wordt waarschijnlijk de eerste Android smartphone van Blackberry

Sinds John Chen deze BlackBerry slider uit zijn binnenzak toverde, gonst het van de geruchten over en rondom het toestel. Volgens recentere geruchten gaat BlackBerry met de 'Venice' een radicale stap maken om voortaal Android te gebruiken op haar smartphones. De slider-smartphone die BlackBerry begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress toonde, zou de eerste op Android draaiende BlackBerry smartphone worden, zo werd vorige week gespeculeerd.

De doorgaans goed geïnformeerde BlackBerry fansite N4BB heeft naar eigen zeggen nu ook de hand weten te leggen op de eerste technische gegevens van de 'Venice'. Deze specificaties lijken ook aan te sluiten bij het Android besturingssysteem.

Volgens N4BB krijgt de BlackBerry 'Venice' Slider een behoorlijk groot beeldscherm van 5,4 inch in diameter en kent het beeldscherm een QHD / 2K beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Daarmee mag de smartphone zich naar huidige maatstaven met recht een 'high-end smartphone' noemen.

Maar niet alleen het beeldscherm is 'high-end'. Volgens N4BB zal de 'Venice' aangedreven gaan worden door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een 64-bit hexa-core processor die ook gebruikt wordt in de LG G4. De BlackBerry Venice zou 3 gigabyte aan werkgeheugen hebben.

Om het verhaal helemaal compleet te maken, weet N4BB te melden dat de BlackBerry Venice aan de achterzijde een 18-megapixelcamera gaat krijgen. Aan de voorzijde zou het toestel voorzien zijn van een 5-megapixelcamera.

Met dit korte lijstje technische gegevens lijken nu wel al de belangrijkste details van de BlackBerry Venice bekend te zijn. De specificaties worden internationaal met verbazing ontvangen, aangezien de BlackBerry Venice met deze specificaties moeiteloos in het rijtje tussen de Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z3+ en HTC One M9 geplaatst kan worden. Wanneer de geruchten kloppen dat de BlackBerry 'Venice' Slider ook nog eens op Android draait, zou deze smartphone wel eens de voorzichtige come-back van BlackBerry kunnen markeren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10