Nokia betreedt in 2016 weer telefoon- en smartphonemarkt

Nokia betreedt in 2016 weer telefoon- en smartphonemarkt

19-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nokia keert medio 2016 weer terug op de markt als fabrikant van mobiele telefoons en smartphones. Dat heeft Nokia CEO Rajeev Suri bevestigd.

Ondanks dat in april vorig jaar de overname van de toesteldivisie van Nokia door Microsoft werd afgerond, zal Nokia toch weer opnieuw de telefoon- en smartphonemarkt gaan betreden. Tegenover de Duitse website Manager Magazin heeft Nokia CEO Rajeev Suri bevestigd dat Nokia een come-back aan het voorbereiden is.

Er gingen al langer geruchten dat Nokia terug zou gaan keren op de telefoon- en smartphonemarkt. Nokia ontkende deze geruchten echter tot op heden.

Aangezien Microsoft de toesteldivisie van Nokia heeft overgenomen, moet Nokia zich aan de huidige overname afspraken houden. Die stellen dat Nokia tot aan het eind van dit jaar geen mobiele telefoons of smartphones onder eigen naam op de markt mag brengen.

Volgens Rajeev Suri zal het niet zo zijn dat Nokia direct nadat deze afspraak vervalt met haar eerste toestel gaat komen. Volgens Suri zijn de eerste toestellen in de tweede helft van 2016 te verwachten.

Nokia gaat de nieuwe telefoons en smartphones niet zelf ontwikkelen en produceren. Het bedrijf gaat haar merknaam in licentie aanbieden aan andere fabrikanten die onder de Nokia merknaam mobiele telefoons en smartphones uit mogen gaan brengen. Hetzelfde gebeurde eind vorig jaar ook al met de Nokia N1 tablet die door het Chinese Foxcomm onder de merknaam van Nokia is geproduceerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10