Waterdichte Sony Xperia M4 Aqua nu officieel verkrijgbaar in Nederland

24-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De vriendelijk geprijsde en waterdichte Sony Xperia M4 Aqua was al sinds begin deze maand officieus verkrijgbaar in Nederland. Vanaf deze week ligt het toestel officieel in de Nederlandse winkels, zo heeft Sony bekend gemaakt.

Sony heeft de vriendleijk geprijsde en waterdichte Sony Xperia M4 Aqua nu officieel uitgebracht in Nederland. GSM Helpdesk spotte het toestel begin deze maand al in de eerste Nederlandse winkels, waarmee de smartphone al langer 'officieus' verkrijgbaar was. Vanaf deze week is de smartphone volgens Sony breed verkrijgbaar in Nederland.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Op het gebied van vormgeving heeft Sony een hele goede naam hoog te houden. Het premium design uit Sony's befaamde Sony Xperia Z3 / Sony Xperia Z3+ is nu ook beschikbaar in lager geprijsde smartphones van de fabrikant. De Sony Xperia M4 Aqua is namelijk ook geheel stof- en waterdichte, heeft een prachtige vormgeving en een scherpe adviesprijs van 299 euro.

Wie al eens kennis heeft gemaakt met de Sony Xperia Z3, Sony's meest uitgebreide smartphone van dit moment, zal in de nieuwe Sony Xperia M4 Aqua qua vormgeving direct veel overeenkomsten zien. Onder andere de glazen voor- en achterzijde alsmede de afgeronde zijkanten laten heel duidelijk zien dat de nieuwe Xperia M4 Aqua familie is van de Sony Xperia Z3.

De Sony Xperia M4 Aqua is qua vormgeving duidelijk familie van de befaamde Xperia Z3
De Sony Xperia M4 Aqua is qua vormgeving duidelijk familie van de befaamde Xperia Z3

Zoals de naam al aangeeft is de Sony Xperia M4 Aqua volledig stof- en waterdicht. Het is dan ook extra opvallend dat de 3,5 mm audio uitgang alsmede de Micro USB poort niet afgedekt zijn door een klepje. Dankzij een speciale technologie zijn beide poorten volledig waterdicht gemaakt, zodat er zelfs via deze poorten geen water of stof in het toestel terecht kan komen.

De Sony Xperia M4 Aqua heeft een 5 inch groot beeldscherm
De Sony Xperia M4 Aqua heeft een 5 inch groot beeldscherm

De Sony Xperia M4 Aqua heeft een prachtig beeldscherm van 5 inch in diameter en een HD (720p) beeldschermresolutie. Wat de Sony Xperia M4 Aqua helemaal bijzonder maakt is dat dit toestel één van de eerste smartphones is die wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 615 processor.

Onder de motorkap van de Sony Xperia M4 Aqua draait een krachtige Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor
Onder de motorkap van de Sony Xperia M4 Aqua draait een krachtige Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor

De Qualcomm Snapdragon 615 processor is een zogenaamde 'octa-core processor' en bestaat daarmee feitelijk uit twee quad-core processoren. In de processor is een krachtige 1,5 GHz quad-core processor aanwezig en een energiezuinige 1 GHz quad-core processor. Afhankelijk van het gebruik bepaald de processor zelf hoeveel rekenkracht er nodig is om een extreem snelle gebruikservaring weg te zetten en gelijktijdig ervoor te zorgen dat de smartphone zo efficiënt mogelijk omgaat met de beschikbare hoeveelheid energie.

Een ander bijzonder detail aan de Qualcomm Snapdragon 615 processor is dat dit een zogenaamde 64bit processor is. Dat maakt de processor nog een factor sneller en efficiënter. Mede dankzij dezelfde Qualcomm chipset beschikt de Sony Xperia M4 Aqua uiteraard ook over uitgebreide 4G ondersteuning. Daarmee biedt het toestel ongekend snelle mobiele internetverbindingen die zelfs sneller kunnen zijn dan de internetverbinding thuis. De Sony Xperia M4 Aqua is de eerste smartphone van Sony die wordt aangedreven door een octa-core processor.

Aan de achterzijde van de Sony Xperia M4 Aqua is een hoogwaardige 13-megapixelcamera geplaatst
Aan de achterzijde van de Sony Xperia M4 Aqua is een hoogwaardige 13-megapixelcamera geplaatst

Sony heeft ook op cameragebied een zeer goede naam hoog te houden. De Sony Xperia M4 Aqua is dan ook uitgerust met een hoogwaardige 13-megapixelcamera aan de achterzijde. De cameramodule is voorzien van Sony's zogenaamde 'Exmor RS mobile sensor' met een grote F2.0 diafragmaopening en ISO 3200 gevoeligheid.

Aan de voorzijde van de Sony Xperia M4 Aqua kan een 5,1-megapixel front-camera aangetroffen worden
Aan de voorzijde van de Sony Xperia M4 Aqua kan een 5,1-megapixel front-camera aangetroffen worden

Aan de voorzijde van de Sony Xperia M4 Aqua is een eveneens hoogwaardige 5-megapixel frontcamera aanwezig. Dankzij de 88-graden groothoeklens in deze camera is de Sony Xperia M4 Aqua in staat op korte afstand een grote beeldhoek te vangen en dus over korte afstand meer in beeld te brengen.

De Sony Xperia M4 Aqua draait direct uit de doos op Android 5.0 Lollipop
De Sony Xperia M4 Aqua draait direct uit de doos op Android 5.0 Lollipop

Ook Android liefhebbers komen met de Sony Xperia M4 Aqua aan hun trekken. De smartphone draait namelijk direct uit de doos op het actuele Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Daarnaast heeft Sony ook een uitstekende reputatie als het gaat om het verstrekken van software updates, waarmee de Sony Xperia M4 Aqua ook in de toekomst regelmatig van nieuwe Android updates voorzien zal worden.

De Sony Xperia M4 Aqua is vanaf deze week breed vekrijgbaar voor een behoorlijk scherpe verkoopadviesprijs van 299 euro.. Meer informatie, een volledig nieuwsoverzicht, alle specificaties en een uitgebreide prijsvergelijking van de Sony Xperia M4 Aqua is verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia M4 Aqua overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie