BlackBerry gaat mogelijk steriele smartphone ontwikkelen

BlackBerry gaat mogelijk steriele smartphone ontwikkelen

25-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


BlackBerry gaat mogelijk een steriele smartphone ontwikkelen voor gebruik in ziekenhuizen en andere medische instellingen. Smartphones zijn vaak een bron van bacteriën en worden doorgaans niet goed genoeg schoongehouden.

Ook in ziekenhuizen en medische instellingen zijn smartphones tegenwoordig haast de meest gebruikte apparaten. Medisch personeel blijkt echter niet altijd evenveel erg erin te hebben dat hun smartphone één van de grootste bron van bacteriën kan zijn.

BlackBerry CEO John Chen sluit niet uit dat BlackBerry in de toekomst steriele smartphones gaat ontwikkelen wanneer BlackBerry door de gezondheidsindustrie wordt gekozen als leverancier van veilige mobiele oplossingen. Chen onderstreept echter dat er op dit moment nog geen 'clean-phone' in ontwikkeling is.

Chen deed zijn uitspraken gisteren in het Mackenzie Richmond Hill Hospital in de Canadese stad Toronto. Daar onthulde Blackberry een klinisch waarschuwingssysteem. Samen met ThoughtWire en Cisco Systems ontwikkelde Blackberry een mobiel waarschuwingssysteem voor doktoren en verplegend personeel.

Tijdens de bijeenkomst gaf Dr. Aviv Gladman aan dat de overdracht van infecties en bacteriën tussen patiënten in ziekenhuizen een groot probleem is. Medische apparatuur in patiëntenkamers, maar ook mobiele telefoons, kunnen bacteriën verspreiden wanneer deze niet goed schoongemaakt wordt.

Medisch personeel wordt eigenlijk geacht hun handen en hun telefoon te desinfecteren met alcohol voordat de kamer van een patiënt wordt verlaten. In de praktijk blijkt dit echter niet altijd goed gedaan te worden. Dat het ontsmetten van een smartphone ook belangrijk is, blijkt uit een recente studie. Hieruit kwam naar voren dat 20 tot 30 procent van de bacteriën overgebracht kan worden tijdens het contact tussen een vingertop en de smartphone. De overdracht van bacteriën en infecties in ziekenhuizen is één van de belangrijkste doodsoorzaken van patiënten in ziekenhuizen.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie