HTC ontwikkelt nieuw paradepaardje onder codenaam 'Aero'

HTC ontwikkelt nieuw paradepaardje onder codenaam 'Aero'

26-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Omdat de HTC One M9 niet goed verkoopt, heeft HTC haar klanten maar ook investeerders en aandeelhouders beloofd later dit jaar met een nieuwe 'flagship-smartphone' te gaan komen. Dit toestel wordt naar verluidt onder de codenaam 'Aero' ontwikkeld.

Het is de bedoeling van HTC om in het vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe 'flagship-smartphone' te gaan komen. Met de vervroegde introductie van een nieuwe flagship-smartphone wil HTC haar 'fout' goedmaken die het bedrijf heeft gemaakt met de HTC One M9.

 

 

De HTC One M9 is technisch gezien een prima smartphone, maar wordt toch bekritiseerd vanwege de minimale verschillen in het design van het toestel ten opzichte van haar voorganger. Ook consumenten lopen niet echt warm voor het toestel, zo blijkt uit recente cijfers. De verkoop van de HTC One M9 blijft flink achter bij de verkoopresultaten van de HTC One M8 van vorig jaar en ligt ruim 43 procent lager.

HTC is volgens tech-insider Evan Blass, bekend onder zijn Twitternaam @evleaks, reeds begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe flagship-smartphone die eind dit jaar moet verschijnen. Het toestel wordt volgens Blass ontwikkeld onder de interne codenaam 'Aero'.

Tot op heden zijn er nog geen details uitgelekt over het nieuwe toestel, al laten diverse specificaties zich relatief makkelijk raden wanneer gekeken wordt naar de logische ontwikkelingen in de smartphonemarkt. Zo mag aangenomen worden dat het nieuwe paradepaardje van HTC aangedreven zal gaan worden door de nieuwe (nog aan te kondigen) Qualcomm Snapdragon 820 processor of de high-end Helio X20 processor van MediaTek. Daarbij ligt het gebruik van 4 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabytge aan interne opslagcapaciteit ook voor de hand.

Verder ligt het in de lijn der verwachtingen dat de smartphone die HTC nu ontwikkeld onder de codenaam 'Aero' een groter beeldscherm gaat krijgen met een 2K / QHD beeldschermresolutie. Aangezien HTC niet echt van de super grote beeldschermen is, wordt een beeldscherm van ongeveer 5,2 inch in diagonaal verwacht.

HTC zal ongetwijfeld haar toestel voorzien van een zo'n goed mogelijke multimedia beleving. Verwacht wordt dan ook dat ook het nieuwe toestel op zijn minst voorzien zal zijn van stereo front-facing speakers en vergaande audio-optimalisaties.

Overigens zijn al deze details op dit moment nog puur speculatief en zal in de komende weken en maanden moeten blijken wat HTC daadwerkelijk in petto heeft. In de komende weken en maanden zal ongetwijfeld meer informatie over 'Project Aero' uit gaan lekken. Mocht informatie opduiken over het nieuwe paradepaardje van HTC, dan zal GSM Helpdesk hier uiteraard over berichten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10