'Sony werkt aan Sony Xperia Z3+ Mini'

'Sony werkt aan Sony Xperia Z3+ Mini'

29-06-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Een uitgelekte benchmark laat zien dat Sony opnieuw werkt aan een high-end mini-smartphone die waarschijnlijk 'Sony Xperia Z3+ Compact' gaat heten.

Na de introuductie van de Sony Xperia Z3+ komt Sony mogelijk deze zomer ook al met een mini-uitvoering van deze smartphone die logischerwijs 'Sony Xperia Z3+ Compact' gaat heten. Het toestel belooft een (fors) verbeterde uitvoering van de Sony Xperia Z3 Compact te gaan worden.

Een uitgelekte benchmark laat zien dat Sony werkt aan een toestel met het typenummer 'E5663', Dit typenummer is eerder al een keer in verband gebracht met de 'Compact-versie' van de Xperia Z3+, nu laten ook de specificaties in de benchmark zien dat het hier waarschijnlijk gaat om de Sony Xperia Z3+ Compact.

De specificaties van het toestel liegen er niet om. Met haar specificaties zal deze smartphone zelfs de titel 'high-end smartphone' mogen dragen. Op de eerste plaats valt bijvoorbeeld het 4,6 inch grote Full HD (1080 x 1920 pixels) beeldscherm op. De huidige Sony Xperia Z3 Compact heeft ook een beeldscherm van 4,6 inch, maar nog met een 720p HD (720 x 1280 pixels) resolutie. Daarmee wordt de Sony Xperia Z3+ Compact naar verluidt de eerste smartphone met een Full HD beeldscherm kleiner dan 4,7 inch.

Ook de processor die Sony gaat gebruiken behoort tot de snelste categorie, zo valt op te maken uit de uitgelekte benchmark. Het typenummer E5663 verwijst naar een uitvoering van het toestel voor de Indiase markt, doorgaans brengt Sony namelijk toestellen waarvan het typenummer eindigt op '63' uit in India. Het Indiase model is volgens de benchmark uitgevoerd met een 1,9 GHz octa-core processor omdat processoren van MediaTek goedkoper zijn dan Qualcomm processoren. Hierdoor kan het toestel betaalbaar blijven voor de Indiase markt.

De kans is groot dat de Sony Xperia Z3+ Compact in de westerse wereld uitgebracht wordt met de Qualcomm Snapdragon 810 processor, getuige het feit dat de Xperia Z3+ Compact is voorzien van 3 gigabyte aan werkgeheugen en 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. In Europa krijgt het toestel waarschijnlijk het typenummer 'E5603' of 'E5633'.

Het derde bijzondere gegeven over de Sony Xperia Z3+ Compact is dat het toestel de eerste smartphone van Sony lijkt te gaan worden met een 13-megapixel front-camera. Tot op heden is een 5-megapixelcamera de hoogste resolutie camera die Sony heeft gebruikt aan de voorzijde van haar smartphones. Aan de achterzijde van het toestel is (geheel in lijn met andere high-end Sony smartphones) een 20,7-megapixelcamera geplaatst.

Onbekend is of- en wanneer Sony de Sony Xperia Z3+ Compact gaat presenteren. De introductie van het toestel kan mogelijkerwijs plaatsvinden tijdens de IFA in Berlijn, de grootste consumenten elektronicabeurs van Europa die in de tweede week van september haar deuren opent. Beeldmateriaal van de Sony Xperia Z3+ Compact is tot op heden nog niet uitgelekt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie